BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİÇDAŞ Tersanesi Türkiye’nin uçak gemisine hazirlaniyor----

İÇDAŞ Tersanesi Türkiye’nin uçak gemisine hazirlaniyor

İÇDAŞ Tersanesi Türkiye’nin uçak gemisine hazirlaniyor
21 Mayıs 2018 - 13:23 www.finansgundem.com

Türkiye’nin milli savunma stratejisi anlayışı içinde İÇDAŞ tersanesinde uçak gemisi inşaası için hazırlıklar yapılıyor. 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğinde kuru havuzun inşaasına başlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ülkemizde törenlerle kutlanırken, İÇDAŞ A.Ş. Bandırma Vapuru anısına denize römorkör indirdi. Milli mücadelenin ilk adımında büyük bir hizmet veren Bandırma Vapuru’na selam gönderilerek, İÇDAŞ-39 ismi verilen römorkör denize indirildi.

İÇDAŞ A.Ş.’nin Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Değirmencik tesislerinde inşaa edilen römorkör anlamlı bir günde hizmete alındı. Tersane ve denizcilik sektöründeki atılımlarına da ithafen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ilk kez yüzdürülen römorkör, 9 ayda inşaa edildi.

İÇDAŞ’ın demir çelik ve enerji santrallerine hizmet eden limanda görev yapacak olan römorkör, 27,40 metre uzunluğunda, 12,20 metre genişliğinde.  65 BP ( bollard pull ) çekme kapasitesinde olan İÇDAŞ-39 römorkörü, yük boşaltmaya veya almaya gelen gemilerin limana  yanaşması hususunda pilotaj hizmeti verecek.

İÇDAŞ Tersanesi Türkiye’nin deniz gücü için üretiyor

İÇDAŞ A.Ş. denizcilik sektöründeki atılımlarına devam ediyor. 2011 yılında yine İÇDAŞ limanında hizmet vermesi için inşaa edilen İÇDAŞ-19 römorkörünün eşi olan İÇDAŞ-39 isimli römorkör genç ve dinamik yapının bir nişanı olarak ve milli mücadelenin ilk adımına şahit olan Bandırma vapuru anısına denize indirildi.

İÇDAŞ’ın Değirmencik entegre üretim tesislerindeki tersanesinde kimyasal tankerden genel kargo gemisine, pilot bottan römoköre geniş bir yelpezede gemi inşaası gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin milli projesi olan Türk Yıldızı’na ilk kosteri İÇDAŞ tersanesinde inşaa edilmişti. Tamamen Türk mühendislerin projesiyle ekonomik açıdan üst rekabet seviyesinde inşaa edilen Türk Yıldızı kosterleri İÇDAŞ’ın kendi yüklerini taşımak için hizmete aldı. Genel kargo taşımacılık amaçlı 5000 DWT Türk Yıldızı kosteri ticari seferlerini başarıyla sürdürüyor. 83.12 metre uzunluğunda, 15.80 metre genişliğinde ve 2930 gros tonluk Türk Yıldızı-1 kosterinden sonra 3 koster daha suya indirildi. Türk Yıldızı-1, Türk Yıldızı-2, Türk Yıldızı- 3 Türk Yıldızı-4 kosterleri Türk koster filosunun gençleşmesine de ön ayak oldu.   

Yüksek taşıma kapasiteli Türk Hilali geliyor

İÇDAŞ’ın Türk Yıldızı kosterlerinden sonra daha yüksek taşıma kapasiteli kosterlerin inşaasının yapılacağı Türk Hilali projesi de hızla tamamlanıyor. Türk Yıldızı kosterlerinin 5000 DWT kapasitesini üçe katlayan ve 15000 DWT taşıma kapasitesi olan Türk Hilali kosterlerinin ilkinin inşaası sürüyor. Ekonomik anlamda en üst düzeyde rekabetçi özelliğe sahip olan ve çevreci özelliğiyle de öne çıkan Türk Hilali kosterinin 2018 yılı sonunda filoya katılması planlanıyor.

İÇDAŞ tersanesinde inovasyon dizaynı ile her türlü kimyasal yükü taşıyabilecek, sofistike ve yüksek teknoloji ürünü 7500 DWT paslanmaz kimyasal tanker, 12 Mart 2018 tarihinde denize indirildi. Tanker ticari seferler için son hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye’nin en büyük uçak gemisi için hazırlık yapılıyor

Türkiye’nin milli savunma stratejisi anlayışı içinde İÇDAŞ tersanesinde uçak gemisi inşaası için hazırlıklar yapılıyor. 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğinde kuru havuzun inşaasına başlandı. 2019 yılı yaz aylarında tamamlanması planlanan kuru havuzun tamamlanması ile birlikte Türkiye’nin en büyük uçak gemisi İÇDAŞ tersanesinde inşaa edilebilecek. Deniz içinde inşaası süren uçak gemisi kuru havuzu İÇDAŞ’ın kendi öz kaynakları ve teknik imkanları ile yapılıyor. Maliyeti 50 milyon doları bulacak olan tesiste, Türkiye’nin en büyük talaşlı imalathanesi kurulacak. Uçak gemisi inşaası ile yeni istihdam olanağı da ortaya çıkacak.  

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Akın/Fethiye24 Mayıs 2018 13:10

    Çok güzel haberler fakat bizim ülke olarak uçak gemisine ne kadar ihtiyacımız var.Ülkemiz konumu itibari ile tıpkı bir uçak gemisi burada amaç ülke savunması ise uçak gemisine gerek yok her yer hava alanı uçak gemisine harcanacak para ile savunma sanayinin diğer dallarına yatırım yapılmalı derim.Havamız olsun diye yapılıyorsa onu bilemem.Boşa atılacak parası olan buyursun yapsın

  • Mert Bayat22 Mayıs 2018 12:21

    Herhalde haberiniz vardır. İngiliz Donanmasının henüz deniz tecrübeleri devam eden yeni QE uçak gemisinin maliyeti 3 Milyar Sterlin yani 19 Milyar Tl. :) :) :) :) :) :)

  • İsmail özer22 Mayıs 2018 02:40

    Haydi bakalım , inşaallah.