BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkICBC Bank'ın ATM'si para yutuyor----

ICBC Bank'ın ATM'si para yutuyor

ICBC Bank'ın ATM'si para yutuyor
20 Ağustos 2018 - 14:21 www.finansgundem.com

ICBC Bank müşterileri 9 günlük bayram tatili öncesinde sürprizle karşılaştı ve ellerindeki paralarını ATM yuttu

FINANSGUNDEM.COM

Dünyanın en büyük bankalarından olan ICBC Bank'ın Türkiye şubelerinde ATM arızası oluştu.

İstanbul'da bulunan Güneşli Şubesi'ndeki ATM parayı yutup, ekranını dondurdu. Yaklaşık 1 saat boyunca paranın neden yutulduğu sorununu inceleyen şube personeli, ATM'nin yuttuğu paranın geri verilemeyeceğini, bundan sonra işlemlerin bayram sonrasına kaldığını, yapacakları hiçbir şeyin olmadığını belirtti. Ayrıca müşterinin banka kartını da vermemeye yönelen şube personeli itirazla birlikte banka kartını verme yoluna başvurdu.

Bayram öncesi nakit ihtiyacını karşılayamayan Banka müşterisi ise mağdur oldu. Müşteri mağduriyetinin çözülmesi için 1 hafta boyunca beklemesi gerekiyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • noname28 Ağustos 2018 19:26

    Her mekanik cihaz gibi ATM’lerde de Dünya’nın her yerinde her an oluşabilir. Bu haberde yazılan olay, her gün bir çok kez yaşanabilir. Yazının aşırı abartıldığını düşünüyorum. Haberde “yaklaşık 1 saat boyunca” paranın neden alıkonulduğunun incelendiği yazılıyor. Bu süre sadece inceleme değil, arıza giderme, içerdeki paranın ve alıkonulan paranın sayımı, mutabakat gibi işlemlerin toplamı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki, ATM’de hiçbir alıkonulan para sayılıp mutabakatı yapılmadan ve ilgili bankanın genel müdürlük birimlerince onay alınmadan hiçbir şekilde elden teslim edilemez. BDDK kuralları gereğince de böyle bir uygulama yapılması yasaktır. Yazının bu kuralları hiçe sayarak bu siteye haber niteliği taşınmasını son derece hatalı buluyorum.

  • juba24 Ağustos 2018 07:01

    trabzonlu - kafanın çalışması gene durdu sanırım adamlar para yutan atm den bahsediyor sen kalkmış banka personelinin bayram mesaisinden dem vuruyorsun ne içtin kardeşim sen

  • TRabzonlu21 Ağustos 2018 00:40

    Herkes tatildeyken bu gariban bankacılar 7/24 lü çalışsın?