BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHulusi Akar'dan terörle mücadele açıklaması----

Hulusi Akar'dan terörle mücadele açıklaması

Hulusi Akar'dan terörle mücadele açıklaması
31 Mayıs 2016 - 13:31 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Efes Tatbikatı sırasında önemli açıklamalarda bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, en öncelikli görev olarak terörle mücadele harekatını siyasi direktif doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir" dedi.

Efes Tatbikatı sırasında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Mücadelemiz, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana ve terör bitene kadar devam edecektir” dedi. Akar, özellikle Suriye’de yaşanan gelişmeleri kastederek, “Ülkemizin güvenliğini doğrudan ilgilendiren ve sınırlarımızın hemen ötesinde meydana gelen gelişmeler de yakinen takip edilmekte ve her türlü tedbir alınmaktadır” vurgusunu yaptı.

'MUTABAKATLAR BİR AHİTTİR'

Orgeneral Akar şöyle konuştu:

“Türkiye, komşularıyla dostane ilişkiler geliştirilmesi ve sorunların çözülmesi için diplomatik ve askerî iletişim kanallarını her zaman açık tutmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri daima sorunların öncelikle diyalog yolu ile çözümünden yana olmuştur. Ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkemiz ve bölgenin huzur ve güvenliğini bozan ihlallere duyarsız kalması, bunlara müsaade etmesi beklenemez. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgemizde ve dünyada, barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara da destek sağlamaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar, karşılıklı bir ahittir."

"Türk Silahlı Kuvvetleri; gücünü sadece sahip olduğu silahların cins ve miktarından değil, bağrından çıktığı asil milletimizin ordusuna duyduğu güven ve sevgisinden almaktadır. Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin bilincinde olarak Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı ile şehit kanlarıyla sulanmış, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir."

"Bu tatbikatı planlayan ve başarılı bir şekilde icra edilmesini sağlayan, üstün bir gayret ve disiplin anlayışı ile tam bir koordinasyon içinde çalışan; katılımcı ülke personelini, sivil kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Tatbikatı izlemek üzere aramızda bulunan başta Zatı Devletleri olmak üzere tüm konuklarımıza ve dost ve müttefik ülkelerin temsilcilerine de katılımlarından dolayı saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)