BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den Türk bankaları raporu----

HSBC'den Türk bankaları raporu

HSBC'den Türk bankaları raporu
16 Ekim 2017 - 09:40 www.finansgundem.com

HSBC analistlerinin raporunda, Türk bankalarının karlılıklarının üçüncü çeyrekte düşüşünü sürdüreceği belirtildi

Aralarında Andrzej Nowaczek ve Aybek Islamov'un da bulunduğu HSBC analistlerinin kaleme aldığı bir raporda, Türk bankalarının karlılığın üçüncü çeyrekte düşmeyi sürdüreceği fakat buna karşın yıllık tahminini karşılama yolunda ilerlediğini belirtildi.

Türk bankalarının üçüncü çeyrekteki karlarının bir önceki çeyreğe göre büyük bir olasılıkla yüzde 10 düşüş kaydetmesini bekleyen HSBC analistleri, faiz marjlarının birinci çeyrekteki rekor seviyeden gerilemeye devam edeceği öngörüyor. Bankaya göre mevduat faizi baskısı ikinci çeyrekte daha az dile getirilecek.

Kredi büyümesindeki yavaşlamayı olumlu bir gelişme olarak gören kurum, spreadlerin dördüncü çeyrekte toparlanmasını ve 2018'de istikrar kazanmasını bekliyor. HSBC, kredilerin tekrar fiyatlanmayı sürdürmesiyle birlikte fonlama maliyetlerinin artık yükselmediğine dikkat çekti.

Marjların dördüncü çeyreğe kadar tekrar iyileşmesini ve 2018'de istikrar kazanmasını bekleyen analistler, kamu bankalarını özel bankalara tercih ediyor. Banka, lira cinsinden kredi mevduat oranının kamu bankalarında görece daha düşük ve mevduat faiz oranlarındaki indirimlerin mejlara katkısının olduğunu işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)