BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'de neler oluyor?----

HSBC'de neler oluyor?

HSBC'de neler oluyor?
06 Mayıs 2016 - 16:42 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde HSBC'nin 50'ye yakın şubesinin kapatıldığı konuşuluyor...

FINANSGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Dünya genelinde şubeleri bulunan HSBC kâr oranlarının düşmesi sebebiyle Türkiye’de çeşitli şubelerinde kapatmaya gidiyor. Mart 2016’da geçen yıl zararı altı kat artan HSBC Türkiye'nin yeniden yapılanma sürecine giderek 180 kadar şube kapatacağı belirtildi.

Konuya yakın üç kaynaktan alınan bilgiye göre, 2015 boyunca satış ihtimallerini değerlendiren ve satıştan vazgeçtiğini açıklayan banka, 150 kadar bireysel bankacılık şubesini kapatacak. Banka böylece bireysel bankacılık tarafında küçülerek, ticari ve özel bankacılık tarafına ağırlık verecek.

Bu açıklamaların ardından Türkiye’deki birçok ilden HSBC şubelerinin kapandığına dair iddialar gelmeye başlandı. Mart’tan bu yana bankanın 50 şube kapattığı konuşuluyor.

Yerel sitelerde yer alan haberlere göre, Tekirdağ, Bartın, Karabük, Eğerli şubelerin kapandığı yerlerden bazıları… Banka müşterileri bu gelişmelerden etkilenmemeleri için sıkça uyarılıyor.

MÜŞTERİLERE BİLDİRDİLER

Bankanın, İç Anadolu ve Doğu bölgelerinden başlayarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde de kapatmaya gideceği iddia edilmişti. Öte yandan Tekirdağ'daki bağzı şubelerininde kapanacağı müşterilere bildirildi.

Yerel sitede yer alan habere göre HSBC Tekirdağ'da Çorlu ve Çerkezköy'de ki şubelerinde işlemlerini devam ettirecekken sadece Süleymanpaşa'da bulunan şubelerini kapatıyor. Şubelerin kapatılmasıyla birlikte, ATM ler de devre dışı bırakılarak bulundukları yerlerden kaldırılacaklar.

BANKADAN MÜŞTERİLERE UYARI

Habere göre Karaman’daki şubenin de kapanacağı müşterilere bildirildi. Bankadan müşterilerine yapılan açıklamada, ‘’Siz değerli müşterilerimize daha etkin bir hizmet sunabilmek ve şube ağı verimliliğini artırmak amacıyla operasyonlarımızı düzenli olarak gözden geçiriyoruz’’ denildiği belirtildi. Müşterilere verilen, Karaman Şubesinin 6 Mayıs 2016 Cuma gün sonu itibarıyla kapanacağı bilgisinde ‘’Hesap veya kartlarınız İstanbul’ da size özel hizmet verecek olan Genel Müdürlük Bireysel Bankacılık Şubemize otomatik olarak aktarılacaktır’’ açıklaması yer aldı.

TAZMİNATLAR ÖDENDİ?

Bu arada Karabük’te uzun yıllar hizmet veren HSBC bankası kapatıldığı bildirildi. Çalışanlarının tazminatlarının verildiği, bankadaki müşteri hesaplarının da 7 Mayıs’a kadar ödeneceği ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nur11 Aralık 2016 21:39

    2017 hsbc subeleri 30 inecek deniyor dogrumu aceba

  • Ahmet Yılmaz06 Ekim 2016 12:16

    İlk işim bu bankadan almış olduğum kredi kartını iptal ettirmek olacaktır. Bu ülkeye güvenmeyen bankaya ben hiç güvenmem. ne de olsa İngiliz

  • bankacı19 Mayıs 2016 01:56

    beceriksiz üst yönetimden işten çıkarma yapacaklarına şubelerdeki çaycıları bile çıkardılar çayı biz yapıp müşteriye sunuyoruz durum çok vahim artik siz düşünün halimizi :) çaycımız bile yok.

  • bankacı19 Mayıs 2016 01:46

    hsbc daha birçok şube kapatacak.mesela gönen şube , m.kemalpaşa şube ,Balıkesir şube vs. bu banka artık ağzı ile kuş tutsada turkiyede hiçbir şekilde başarılı olamaz.bu bankada elinizi sallasanız üst düzey müdüre çarpar ama başarısızlık alt kademeye kesilir tazminatları verilip işten atılırlar.dalkavuk ve yalakaların bölge müdürü olduğu bir banka.ne diyelim bye bye hsbc :)

  • Realist09 Mayıs 2016 11:14

    Ali ERGÜL bey; Hsbc dünya genelinde çuvallıyor. Adamların beceriksizliklerinde bile keramet görür hale gelmişsiniz. Bu kadar ezik olmayın bence.

  • ALİ ERGÜL09 Mayıs 2016 09:21

    HSBC yi takip edin Türkiye siyasetini çözersiniz... Adamlar 3yıl önce küçüldü, doğuda ki şubeleri kapattı. Küçük işletmeden çıktı, vs. vs. Adamlar bir adım önde anlayacağınız. Ülkeye ve bu ülkeyi yönetenlere güvenmiyorlar. Haklı Mı ? haksız mı siz karar verin. Ben veremedim.

  • X08 Mayıs 2016 12:22

    Bu ülkede özellikle son bir kaç yıldır çalışan ve müşterilerinize yaşattığınız belirsizlikler sebebi ile hangi formatta kaç kişi veya şube segmentte yaparsanız yapın başarılı olmanız imkansız..en doğrusu olan olmuşken komple gidin..

  • Abc07 Mayıs 2016 01:57

    Çırpınıyor.. Boşuna ..