BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSBC Türkiye Genel Müdürü Kervancı'dan çarpıcı açıklamalar----

HSBC Türkiye Genel Müdürü Kervancı'dan çarpıcı açıklamalar

HSBC Türkiye Genel Müdürü Kervancı'dan çarpıcı açıklamalar
22 Mayıs 2017 - 08:45 www.finansgundem.com

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, bankanın Türkiye’de kalmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek kendilerinin de Türkiye’nin yatırım ve finansman çekmesi için her platformda Türkiye’yi anlattıklarını söyledi.

2015 Haziran ayında dünyanın en büyük bankaları arasında bulunan İngiliz HSBC, Türkiye ve Brezilya’daki faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Türkiye için şok etkisi yaratan karar bankacılık sektöründe de çok tartışıldı. Ancak HSBC merkezi 2016 Şubat’ına gelindiğinde bu fikirden vazgeçtiğini duyurdu. HSBC Türkiye’de kaldı ve çalışmalarına devam etti. Kalma kararı doğru muydu? HSBC Türkiye  Genel Müdürü Selim Kervancı, zarar eden bankayı kâra döndürmelerinin ve yeni misyonlarında elde ettikleri başarının bu kararın doğruluğunu gösterdiğini vurguladı. Kervancı, “Yeniden yapılandırma ile kurumsal ve yatırım bankacılığı ile bireysel bankacılığa odaklandıklarını dile getirerek “Türk şirketlerinin yurtdışı yatırımları ya da finansmanlarının yanı sıra Türkiye’ye yatırımcıların gelmesi için de çabalıyoruz. 2016’da o kadar zor yılda Türkiye’ye 8 milyar doları getirdik. Bizim bir sloganımız var, Türkiye’nin yatırım elçisiyiz. İşte bu yönde Dubai’deki toplantıların ardından Çin’e, Avrupa ve ABD’ye Türkiye’yi anlatmaya gidiyorum. Türkiye her şeye rağmen yabancının radarında” dedi.

TÜRKİYE’Yİ ANLATIYORUZ

HSBC’nin Türkiye’de kalma kararının ardından değer ve fark yaratabileceği alanlara yöneldiğini belirten Kervancı, şöyle konuştu: “Türkiye’nin sürdürülebilir  büyümeye ulaşması için yurtdışından sürekli sermaye alması lazım. Bunu da bizden daha iyi yapacak banka yok. ‘Herkes için her şey olmayacağız’ dedik. Şirketlerle stratejik işbirlikleri yaptık, farklı piyasalara açılmasına farklı finansman sağlamak için odaklandık. Öbür tarafta Türkiye tüm geçirdiği zor dönemlere rağmen yabancı yatırımcıların ciddi anlamında radarında. Bize de anlatmak düşüyor. Her platformda da anlatıyoruz Türkiye’nin hikayesini.”

Kervancı, Türkiye’nin çok zor dönemden geçtiğini ve başına gelenlerin başka ülkenin başına gelse çok farklı şeyler olabileceğine dikkat çekerek “Hâlâ insanlar Türkiye’nin bu dayanıklılığını anlamaktan zorlanıyorlar. Çok iyi koordinasyon gördük, proaktif davranıldı, hükümet önlemleri önceden aldı ve zorlu dönemin kolay şekilde aşılması sağlandı. İleriye dönük riskler her zaman var bize düşen görev Türkiye’deki yatırım ortamının güven ortamının iyileştirilmesi için çalışmak ve işimize bakmak. Türkiye’nin büyük bir potansiyeli var. Çok ciddi üretim, girişimci yapımız var. Ve değişen koşullara çok hızlı adapte olabiliyoruz. Onun için morali bozmamak pozitif olmak lazım” dedi.

GEÇEN YIL 8 MİLYAR  $ GETİRDİK

HSBC Türkiye Genel Müdürü Kervancı, İslami finans yöntemi murabaha ile Türkiye’deki şirketlere bu yıl 3 milyardan fazla finansman sağladıklarını kaydetti. Zor yıl 2016’da ise Türkiye’ye 8 milyar doları getirdiklerini vurgulayan Kervancı, Hazine ile de çok yakın işbirliğinde olduklarını belirtti. Kervancı şöyle anlattı: “Hazine, 5 sukuk işlemi yaptı dolar bazında uluslararası piyasalarda. HSBC olarak 5 sukuk işleminin 5’inde de yer alan banka biziz.”

TEKNOLOJİK YENİLEME TÜRK ŞİRKETTEN

Dijital altyapılarını yenilemek için 117 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını söyleyen Kervancı, “Teknolojik dönüşüm projemizi Türk şirketinden satın alıyoruz. Bu da bizim stratejimizin daha sağlam temelleri oluşturmasını sağlayacak. Dijital herkesin ana gündemlerinden biri ve bizim dijital ürün gamımızı daha sağlam temellere oturtacak proje. Bu yıl sonunda yeni sistemi hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.  

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Kervancı, büyük projelerin finansmanlarına yakından baktıklarını vurguladı: “Projelerin hepsi bankacılık sektörü tarafından finanse edildiği için bıçak kemiğe dayandı. Alternatif finansman bulunmalı. Ve orada kendimize rol biçiyoruz. Biz Elazığ Şehir Hastanesi’nin finansmanını yaptık. 20 yıl vadeli, 270 milyon dolarlık. Ve Türkiye’de ilk kez geliştirme aşamasındaki proje için yapılan proje bonosunu gerçekleştirdik. Böyle zor ortamda Elazığ’daki bir hastanenin yatırımına uluslararası sermaye piyasalarından finansman sağlayabilen bir Banka olmak da bizim neler yapabileceğimizin göstergesi. O alanlara odaklanıyoruz.”
(Şebnem Turhan/Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)