BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC siber saldırıya uğradı----

HSBC siber saldırıya uğradı

HSBC siber saldırıya uğradı
08 Kasım 2018 - 11:20 www.finansgundem.com

HSBC'nin ABD'deki müşterilerinin bilgileri hackerlar tarafından ele geçirildi

Londra merkezli HSBC, ABD'deki müşterilerinin online banka hesaplarının bir ay önce yasadışı olarak saldırıya uğradığını ve hesap numaraları, işlem geçmişi de dahil olmak üzere olası tehlikelere maruz kaldıklarını doğruladı.

04-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen siber olaya yanıt olarak, bankacılık devi daha fazla izinsiz girişi engellemek için erişimi askıya aldı. Banka, online bankacılık bilgilerini değiştirme konusunda onlara yardımcı olmak için etkilenen müşterilerle iletişim kurdu; ve başka bir güvenlik katmanı eklemek için kimlik doğrulama sürecini geliştirdi.

Bankadan yapılan açıklamada, “Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. HSBC bunu çok ciddiye alıyor ve bilgilerinizin güvenliği bizim için çok önemlidir.” denildi.

Yetkisiz kullanıcıların sahip olabileceği diğer ayrıntılar ise, müşterilerin tam adları, posta adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri, doğum tarihi, hesap türleri, hesap bakiyeleri, alacaklı hesap bilgileri ve açıklama geçmişi olarak sıralandı.

Bu arada, “çok fazla ihtiyatlılık” diyen HSBC, kredi izleme ve kimlik hırsızlığı koruma hizmetine ücretsiz bir yıllık abonelik sunacağını da belirtti. HSBC, ABD'deki müşterilerinin % 1'inden daha azının etkilendiğine inanıyor. Geçtiğimiz ay İngiltere'nin Finansal İdare Kurulu, 2016 yılında Tesco Bank'a 16,4 milyon sterlin değerinde “kişisel cari hesap sahiplerini bir koruculuğa karşı korumak için gereken beceri, özen ve özeni gösteremediği için” para cezasına çarptırmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)