BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHintli banka siber saldırıda 13.5 milyon dolar kaybetti ----

Hintli banka siber saldırıda 13.5 milyon dolar kaybetti

Hintli banka siber saldırıda 13.5 milyon dolar kaybetti
15 Ağustos 2018 - 12:15 www.finansgundem.com

Hintli banka Cosmos Bank siber saldırıda 13.5 milyon dolar kaybettiğini duyurdu

Hackerler Hindistan'ın Cosmos Bank sistemlerini hackledi ve haftasonu boyunca 28 ülkeden eş zamanlı çekilme yoluyla yaklaşık 944 milyon rupi (13.5 milyon $) para transfer ettiler.

Hintli kooperatif bankası olan Cosmos Bank, kimliği belirsiz bilgisayar korsanlarının müşteri bilgilerini, otomatik para çekme makinesi (ATM) sunucusundaki kötü amaçlı yazılım saldırısı yoluyla çaldıklarını ve 14,849 işleminde 805 milyon rupiyi çekerek, özellikle deniz aşırı olmak üzere, 11 Ağustos'ta iki saatten fazla bir süre içinde çaldıklarını açıkladı.

ATM'lerin çekilmesinin yanı sıra, hackerlar, SWIFT küresel ödeme ağı üzerinden üç yetkisiz işlem düzenleyerek Hong Kong merkezli bir şirketin hesabına 139 milyon rupi aktardı. Batı Pune kentinde bulunan Cosmos Bank basın açıklamasında, ana bankacılık yazılımının bir “anahtarlama sistemi” aracılığıyla banka kartı ödeme taleplerini aldığını, ancak saldırıda atlandığını belirtti.Banka, "Kötü amaçlı yazılım saldırısı sırasında bir proxy anahtarı oluşturuldu ve tüm sahte ödeme onayları proxy anahtarlama sistemi tarafından geçirildi." dedi. Banka, güvenlik risklerini gerekçe göstererek ülkeleri ise açıklamayı reddetti. Polis, hırsızlığı araştırdıklarını söyledi. Adını vermeyi reddeden bir polis memuru, çeşitli ülkelerde eşzamanlı olarak ne kadar yetkilendirilmiş işlemlerin yapıldığını öğrenmek için uzmanların yardımına başvurduklarını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)