BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP: Kobani düşerse çözüm süreci biter ----

HDP: Kobani düşerse çözüm süreci biter

HDP: Kobani düşerse çözüm süreci biter
07 Ekim 2014 - 18:31 www.finansgundem.com

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, " Kobani düşerse çözüm süreci biter" dedi

HDP, DTP, İHD, ve Halkevleri'nce oluşturulan 'Kobani Halkına Destek Platformu' tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'ndan başlayan yürüyüşe HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da dahil oldu.

HDP'den açıklama! 
'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP', 'Kobani halkı yalnız değildir' sloganları atan yaklaşık bin 500 kişilik grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek için hareket etti. Geniş güvenlik önlemleri arasında yürüyep grup, Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatı. Atatürk Parkı'na kadar devam eden yürüyüşte IŞİD'e lanet yağdırıp, Kobani'ye destek sloganları atan grup, Atatürk Parkı'na girdi. Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalığa, hitaben konuşma yapan Pervin Buldan, IŞİD'in katliamlarına son verilmesi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

HDP'den sokağa çıkma çağrısı! 
Çözüm sürecinin devamı için Kobani'ye sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Buldan, "Kobani düşmemiştir, asla düşmeyecektir. Kobani düşerse, Adana düşer, Kobani düşerse Ankara düşer. Kobani düşerse Türkiye düşer. Bölge Kürt halklarının tamamı Kobani'ye sahip çıkacaktır. İmralı ile yapılan görüşmelerde de bu dile gelmiştir. Kobani düşerse çözüm süreci de biter" diye konuştu. IŞİD kuşatması altındaki Kobani'ye destek için eylem çağrısında bulunan Buldan, merkez Seyhan İlçesi'nin Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı olayın da provakasyon olduğunu öne sürdü. Grup, Pervin Buldan'ın basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner07 Ekim 2014 18:54

    çok güzel olur

  • vatansever07 Ekim 2014 18:45

    kobani'de şiddetin durması herkesin dileği. ancak Türkiye doğru bir siyaset yapıyor. Tarafsız kalmalıyız. Kesinlikle karışmamamız gerekir. Birleşmiş Milletler öncülüğünde ve Güvenlik Konseyi kararıyla uluslararası bir koalisyon kurulması için dipolamatik kanallar denenebilir.