BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat‘Emeklilik, BES ile daha rahat geçecek’ ----

‘Emeklilik, BES ile daha rahat geçecek’

‘Emeklilik, BES ile daha rahat geçecek’
15 Şubat 2010 - 07:40 www.finansgundem.com

Finans Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ajlan Sözütek, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin uzun vadeli birikimler için ideal bir sistem olduğunu söyledi.

Ülkemizde son yıllarda oluşturulan ve geliştirilen sistemlerin finansal piyasalarımızın gelişiminde etkin bir rol oynadıklarını belirten Sözütek, “Bu sistemlerin başlıcalarından olan BES de halkımızın ikinci bir emeklilik geliri biriktirmeleri için ihtiyaç duyulan altyapıyı gereğince sağlıyor. Özellikle sosyal güvenlik sistemlerinin gözden geçirildiği ve uzun vadede belirli düzenlemelere tabi tutulması planlanan ülkemizde BES’in emeklilikte ek bir gelir yaratmak isteyen kişiler için ideal bir sistem olduğunu düşünüyorum” dedi. SSK MAAŞI YETERLİ OLMAYACAK BES’in bireylerin aktif olarak çalıştıkları dönemde gelecekteki emeklilik günleri için tasarruf yapabilecekleri bir sistem olduğunu vurgulayan Sözütek şöyle konuştu: “Bilindiği gibi ülkemizde nüfusun yaşlanması, kişilerin ortalama yaşam beklentilerinin ve emeklilikte geçirilen sürelerin artması, geçmişte uygulanan erken emeklilik uygulamaları vb. sebeplerle Sosyal Güvenlik Sistemi’nin üzerindeki yükler artıyor. Bundan dolayı, günümüzde olduğu gibi gelecekte de Sosyal Güvenlik Sistemi’nden alınacak emeklilik maaşlarının tek başına yeterli olmayacağı anlaşılıyor. Böyle bir durumda bireylerin emeklilik döneminde rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için ek bir gelire daha ihtiyaç duyması kaçınılmaz.” Sözütek, mevcut kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olan BES’in dünyadaki pek çok örneğinde olduğu gibi, ülkemizde de vergi teşvikleri ile donatılmış bir sistem olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)