BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHazine'ye hacker saldırısı----

Hazine'ye hacker saldırısı

Hazine'ye hacker saldırısı
24 Eylül 2014 - 06:58 www.finansgundem.com

Hazine Müsteşarlığı’nın bilgi sistemine yılın ilk yarısında 1 milyon 612 bin kere hacker saldırısı oldu

Hazine Müsteşarlığı bilgisayar sistemine 2014 yılının ilk altı aylık döneminde 1 milyon 612 bin 796 siber saldırı gerçekleşti. Bu saldırıların yüzde 63'ünün yurtiçi kaynaklı olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yüzde 11'nin Almanya, yüzde 4'ünün Rusya, yüzde 4'ünün ABD, yüzde 3'ünün Çin, yüzde 3'ünün Hollanda gibi ülkelerden olduğunu vurguladı. Babacan, bu siber saldırılar sonucunda sistemde herhangi veri ve bilgi kaybı yaşanmadığını belirtti.

Milliyet'in haberrine göre, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM sunduğu soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Babacan'a Hazine Müsteşarlığı'na dönük siber saldırıların hangi düzeyde olduğunu ve herhangi bir veri kaybı olup olmadığını sordu.
Babacan, Yeniçeri'nin önergesine yanıt olarak TBMM'ye gönderdiği yazıda, Hazine Müsteşarlığı'nın sistem güvenliğinin üst seviyede oldunu belirtirken, "internet üzerinden gelen siber saldırısı sayısı 1 Ocak - 30 Haziran 2014 döneminde 1.612.796'dır." ifadelerini kullandı. Babacan bu saldırıların hangi ülkeler üzerinden gerçekleştirildiğine ilişkin olarak, şunları kaydetti:

Yüzde 63'ü Türkiye'den

"Bu saldırıların yüzde 63'ü yurtiçi kaynaklı olup, üzde 11'i Almanya, yüzde 4'er Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletleri, yüzde 3'er Çin Halk Cumhuriyeti ve Hollanda, yüzde 2'si Ukrayna ve kalan kısmını da yüzde 1'lik dilimler halnide Japonya, Brezilya, Güney Kore, Fransa, İngiltere, Tayvan, Kanada, Handistan ve Bulgaristan ile 56 değişik ülkeden(yüzde 1) gelen saldırılar oluşturmaktadır."

Veri kaybı yok

Babacan, gerçekleştirilen bu saldırılar sonrasında veri kaybı olmadığını belirtirken, "Hazine Müsteşarlığı internet ağına yönelik siber saldırılar sonucunda veri ve bilgi kaybı yaşanmamış olup, 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana siber saldırılar sonucunda internet hizmetlerinde yaşanan aksama olmamıştır" diye konuştu.

Bilgisayar sistemini sürekli güncelliyoruz'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine Müsteşarlığı bilgisayar sistem güvenliğinin sürekli güncellendiğini belirtirken şunları söyledi:

"Bilişim güvenliği sistemlerinin güncel tutulması, günlük, haftalık bakımlarının yapılması yıllık bakım, onarım güncelleme anlaşmaları kapsamında gerçekleştirilerek sürekli takip edilmektedir. Bu sistemler IPS-IDS saldırı tespit/önleme, Güvenlik duvarları, WAF veb uygulama güvenliği, AntiVirüs, AntiMalwera, AntiSpam, URL filtreleme, Risk Analiz ve Test Sistemleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi(BGYS) sertifikasyonu, yedekleme, olağanüstü durum yönetimi, sanal platform güvenliği NAC ağ erişim denetim sistemleridir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)