BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHayvanı sokağa atana para cezası geliyor!----

Hayvanı sokağa atana para cezası geliyor!

Hayvanı sokağa atana para cezası geliyor!
19 Kasım 2018 - 08:42 www.finansgundem.com

Hayvanı sokağa atana 500 TL para cezası geliyor. Hayvanlara işkence yapanlara da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hayvan haklarında yapılacak yeni düzenlemelerde son aşamaya gelindi. AK Parti hem hayvanlara yapılan eziyete son vermek hem de insanların önce hayvanı sahiplenip sıkılınca da sokağa atılmasına engel olacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek. Buna göre hayvana eziyet edene 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. 

TÜM HAYVANLARA ÇİP

Sabah gazetesinden Eda Işık'ın haberine göre yeni dönemde bütün hayvanlar çipli yani kimlikli olacak. Hayvanın kaç yaşında olduğu, sağlık kontrolünden geçirilip geçirilmediği, sahipli ise sahibinin kim olduğu bilgileri bu çipte yer alacak. Bu çipler hayvanın deri altına takılacak. AK Parti'nin getireceği düzenlemeyle hayvanlara işkence yapanlar da cezasız kalmayacak. Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak değişiklikle bu suçu işleyenlere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. 

HAYVANI SOKAĞA ATANA 500 TL PARA CEZASI

Barınaklardan veya pet-shoplardan alınan ancak sokağa bırakılan hayvanlar için de ceza uygulanacak. Hayvanını sokağa atanlara 500 TL idari para cezası verilmesi değerlendiriliyor. Hayvan barınaklarına da standart getirilecek. Hayvanların iyi koşullarda bakımının yapılması için belediyelere sorumluluk yüklenecek. AK Parti teklife son şeklini verip bu ayın sonunda Meclis Başkanlığı'na sunmayı planlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)