BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHangi bankalar genel müdür arıyor?----

Hangi bankalar genel müdür arıyor?

Hangi bankalar genel müdür arıyor?
07 Mart 2016 - 11:15 www.finansgundem.com

Genel müdür arayan bankalarda artış yaşanıyor. Bankacılık kulisleri göreve gelebilecek genel müdürleri konuşuyor...

Genel müdür arayan bankaların başında Anadolubank var. Gökhan Günay'ın ayrılmasından sonra görevi vekaleten üstlenen yönetim kumlu başkan vekili Pulat Akçin'in yakın çevresine "Arayışlarımız devam ediyor" dediği bilgisine ulaşıldı. Ekonomist dergisinin ulaştığı bilgilere göre bankanın patronu Mehmet Başaran'ın bazı görüşmeler yaptığı. Ancak henüz görüşme yapılan isimlere ilişkin bir bilgi edinemediğimizi paylaşalım. Pulat Akçin'in, Gökhan Günay'ın ayrılma kararından sonra genel müdür yardımcılarıyla yaptığı toplantıda "Dışarıdan genel müdür bakacağız" demesine rağmen, içeriden de bir adayın olduğu söyleniyor.

Genel müdür arayışında olan bir diğer finansal kuruluş, bir katılım bankası.Genel müdürlük için bazı adaylarla görüşmeler yürütüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Genel müdür arayan iki bankadan daha bahsediliyor. Her ikisi de yabancı sermayeli olan bu bankaların hissedarlarının, özellikle düşen kârlar ve artan kredi riskleri nedeniyle profesyonel yönetimden memnun olmadıkları söyleniyor. Bu bankalardan birisi için içeriden güçlü bir adayın varlığı dile getiriliyor. Dışarıdan da potansiyel genel müdür adaylarıyla görüşmeler yürütülüyor.

Bu bankalar genel müdür arayışında!

 Mevcut tabloyu değerlendirmesini istediğimiz bir bankanın yönetim kumlu üyesi, "İşler zorlaştıkça, kârlar düştükçe özellikle yabancı hissedarların banka yöneticilerine bakışında bir değişim var. Aslında sürpriz bir durum değil. Bazı riskler yeni atanan yöneticilerden de kaynaklanmıyor ama faturayı da birileri ödeyecek. Belki de hızlı verdikleri kararların yanlışlığını görüyorlar" diyor. (Ekonomist Dergisi)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)