BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHamdi Ulukaya'dan Türk girişimcilere büyük destek----

Hamdi Ulukaya'dan Türk girişimcilere büyük destek

Hamdi Ulukaya'dan Türk girişimcilere büyük destek
21 Kasım 2017 - 13:26 www.finansgundem.com

Chobani markasıyla ABD’de gıda sektörünün en büyükleri arasına giren iş adamı Hamdi Ulukaya’nın geçtiğimiz yaz başlattığı girişimci destek programları için ikinci dönem başvuruları başlıyor

Türkiyeli genç girişimciler için harekete geçerek iki ayrı destek programı açan Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG), yeni başvuruları almaya hazırlanıyor. Başvurular arasından seçilecek 24 girşimci adayı ve 6 startup sahibi, Türkiye’deki eğitimlerin ardından alanında uzman mentorlarıyla bir araya gelmek ve deneyim kazanmak üzere ABD’deki girişimcilik kampına katılacaklar. 

Türkiye‘de kurulmuş startupların Amerika pazarına ve dünyaya açılmasına destek olmak için açılan HUG Startup Destek Programı başvuruları, 15 Aralık 2017 ile 20 Ocak 2018 arasında yapılabilecek. Bir girişim fikri olan ve bunu hayata geçirmek için destek arayan gençlere yönelik olan, HUG Girişimci Adayı Destek Programı başvuruları ise 13 Ocak-18 Şubat 2018 arasında alınacak. Başvurular, www.ulukayagirisimi.com üzerinden yapılabilecek. 

HUG’ın “beyin takımı” lansmanda buluştu

Geçtiğimiz yaz Türkiye’den gelen ilk girişimci grubuna kapılarını açan Hamdi Ulukaya Girişimi, ikinci dönemini New York Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir etkinlikle açıkladı. 

Daha önce programa dahil olan Türk girişimcilerin başarılarını kutlamak ve Türkiye’de girişimciliğin toplumsal ve ekonomik kalkınmada oynayabileceği rolün altını çizmek üzere 17 Kasım Cuma günü Hamdi Ulukaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını, New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Selçuk Şirin gerçekleştirdi. Ardından, gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen“Türkiye’de Girişimcilik Potansiyelini Harekete Geçirmek” başlıklı panele; M-Factory’nin kurucusu Murat Emirdağ, New York Üniversitesi’nden Dr. Gül Bahtiyar ve Tülin Erdem, Boston College’dan Can Erbil katıldı. Etkinlik Hamdi Ulukaya ile New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Selçuk Şirin’in sohbeti ve izleyicilerin soruları ile sona erdi. 

"Anadolu insanına kendi potansiyelini hatırlatıyoruz"

Hamdi Ulukaya, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “HUG ile bizim yapmaya çalıştığımız Anadolu insanına kendi potansiyelini hatırlatmaktan ibaret. Kimseden eksik bir tarafımız yok. Başarmak için hiç bir eksiğimiz yok. HUG, genç girişimcilere ve girişimci olmak isteyenlere bu güveni vermek ve hayallerine inanmalarını sağlamak için yola çıktı.” 

HUG serüveni belgesel oldu

HUG 1. dönem katılımcılarının girişimcilik serüvenlerini konu alan ve Cüneyt Özdemir tarafından prodüksiyonu gerçekleştirilen Hamdi Ulukaya Girişimi Belgeseli, 25 Kasım Cumartesi günü saat 17:00’de CNN Türk ekranlarında yayınlanacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)