BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'ın yerine Akbank girdi!----

Halkbank'ın yerine Akbank girdi!

Halkbank'ın yerine Akbank girdi!
05 Ocak 2016 - 11:44 www.finansgundem.com

BNP Paribas, BIST için model portföyünde değişikliğe gitti

Model portföyünün 8 Aralık'ta yapılan son değişiKlikten bu yana BIST 100'ün yüzde 0,7 üzerinde performans gösterdiğini belirten BNP Paribas, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını dikkate alarak portföyden Halkbank'ı çıkararak yerine Akbank'ı aldı. Vakıfbank'ı ise en az tercih edilenler listesine ekledi.
 
BNP Paribas, Trakya Cam ve Coca Cola İçecek'i gösterdikleri güçlü performans nedeniyle listeden çıkarırken, portföyü Tüpraş, Türk Traktör ve Tav Hava Limanlarını dahil etti.
 
Raporda şöyle denildi:
 
"Kötümser görüşümüzü devam ettiriyoruz
En son değişikliği yaptığımız 8 Aralık'tan bu yana, Model Portföyümüz BIST100 endeksinin %0,7 üzerinde performans gösterdi. Yüksek seyretmeye devam eden jeopolitik riskler, enflasyondaki belirsizlikler, büyüme ve istihdam konusunda beklediğimiz ancak gerçekleşmeyen yapısal reformların eksikliği ve TCMB'nın kredibilitesi ile ilgili endişeler taşımamız nedeniyle kötümser görüşümüzü devam ettiriyoruz. Başbakan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş'un kamu bankalarının karlarından feragat ederek orta sınıfı desteklemesini istemesi ve TCMB'nin KOBİ'lerin ucuz borçlanabilmesi için üst bandı aşağıya indirmesi yolundaki konuşması olumsuz görüşümüzü daha da güçlendirdi. Bu açıklamalar sonrasında HALKB'ı portföyden çıkarıyoruz, yerine AKBNK'ı ekliyoruz ve VAKBN'yi en az tercih ettiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. Son değişiklikten bu yana endeksten sırasıyla %8 ve %3 daha iyi performans gösteren TRKCM ve CCOLA hisselerini de model portföyden çıkarmaya karar verdik.
 
Zayıf TL'den ve düşük petrol fiyatlarından (petrol ürünleri talebini ve rafineri marjlarını destekleyicidir) en çok nemalanacak şirketlerden olan Tüpraş'ı Model portföyümüze ekliyoruz. 2016 tahminlerimizle TUPRS hisseleri F/K bazında uluslararası benzerlerine göre yaklaşık %20 iskonto ile işlem görmektedir.
 
Türk Traktör olumlu hava koşullarından ve güçlü traktör satışlarından olumlu etkilenmektedir. 2015'te tarihi zirvesine ulaşan traktör satışlarının 2016'da da güçlü devam etmesini muhtemel görüyoruz. Türk Traktör'ün düşük döviz borcu bulunuyor, %5,9 oranında yüksek temettü verimine sahip ve tarihi F/K ortalamalarına göre %15 iskontoyla işlem görüyor. 
 
TAVHL'yi Model portföyümüze dahil ediyoruz  sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV artışı TAV Havalimanları'nın gümrüksüz mağaza satışlarında artışa neden olabilir düşüncesindeyiz. TAV Havalimanları'nın gelirlerinin tahmini olarak yaklaşık %70'i ve maliyetlerinin %40'ının döviz cinsi olduğu için zayıf TL, TAVHL için olumlu. Yeni İstanbul Havalimanı'nın zamanında tamamlanması hisse için olumsuz olarak algılansa da değerleme olarak etkisini nötr görüyoruz. Daha önce verilen garanti nedeniyle, TAV Havalimanları'nın olası kayıplarının DHMİ tarafından telafi edilmesini bekliyoruz. TAVHL hisseleri hedef fiyatımıza göre %75 getiri potansiyeli taşıyor. 
 
AKBNK'ı bankalar arasında en yüksek ağırlıkla Model portföye ekliyoruz. Akbank'ın 2016'da birçok yönden diğer bankalardan farklılaşacağını düşünüyoruz  (i) Aktif kalitesi : risk maliyeti gelişiminin diğer bankalardan daha iyi olacağını düşünüyoruz, (ii) daha yüksek faizlerle kredi büyümesi : en iyi likidite ve sağlam sermaye ile kredilerde pazar payı kazanacağını düşünüyoruz, (iii) maliyet düşürücü önlemler : banka çalışan sayısını azalttı ve yönetimin dijital bankacılığa verdiği önemle şube sayısını düşürdü. 2016'da Akbank'ın faaliyet gideri artışının diğer bankalardan düşük gerçekleşmesini bekliyoruz.
 
Cazip olmayan çarpanları nedeniyle GARAN, yükselen faiz ortamında TL ağırlıklı aktif portföyü ile en olumsuz etkilenecek banka olacağını düşündüğümüz VAKBN ve gayrimenkul değer kazancına ek vergilendirme ihtimali, GYO'larda kurumsal vergi muafiyetinin kaldırılma ihtimali ve artan konut kredi faizleri (''mortgage'') nedenleriyle EKGYO en az tercih ettiğimiz hisselerdir. 
 
Yaptığımız bu son değişiklik sonrasında model portföyümüzün son hali aşağıdaki tabloda bulunmaktadır. "
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)