BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHalk ve Vakıf GYO’dan Sancaktepe’de güçbirliği----

Halk ve Vakıf GYO’dan Sancaktepe’de güçbirliği

Halk ve Vakıf GYO’dan Sancaktepe’de güçbirliği
28 Nisan 2016 - 07:06 www.finansgundem.com

Halk GYO ile Vakıf GYO, Sancaktepe’de yapılan Bizimtepe Aydos projesi için güçlerini birleştirdi. 95 bin metrekarelik alan üzerindeki bin 37 konutluk projenin metrekaresi 4 bin liradan satışa sunuldu

Türk gayrimenkul sektörünün güçlü kamu kurumları Halk GYO ve Vakıf GYO, Sancaktepe'de yapılan Bizimtepe Aydos projesi için güçlerini birleştirdi. 95 bin metrekarelik arazi üzerine yüzde 90'ı yeşil alan olarak planlanan, bin 37 konutluk Bizimtepe Aydos'un metrekaresi 4 bin liradan satışa sunuldu. Armatürden pencereye, ıslak zeminden kapıya kadar en iyi markaların kullanıldığı projenin yüzde 40'ı ön talep aşamasında satıldı. Peşin alımlarda yüzde 15'lik indirimin uygulandığı 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi konutların bulunduğu proje için Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası katkı payı olmaksızın yüzde 1.09 oranıyla kredi kullandırıyor. Halk GYO-Vakıf GYO Ortaklar Kurulu Başkanı Sabahattin Birdal, "Örnek bir güçbirliğiyle, Bizimtepe Aydos projesini hayata geçiriyoruz. Bu projenin temelinde her anlamda aile kavramı yatıyor" dedi. Birdal, Bizimtepe Aydos'un toplam değerinin 600 milyon TL'nin üzerinde olduğunu belirtti.

4 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

Bizimtepe Aydos'ta, 13'er katlı 17 blok bulunuyor. Projede hobi bahçeleri, bisiklet ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, çardaklar, çim amfiler ve çarşı yer alıyor. Ticari alanların satılmasının düşünülmediği projede aynı anda 4 bin kişinin yaşayacağı planlanarak sosyal donatılar ve alışveriş birimleri tasarlandı. Projede ayrıca çocuklar için özel oyun alanlarının yanı sıra anaokulu da yapılıyor.

TAKSİTLER TESLİMDEN SONRA

Bizimtepe Aydos'ta farklı ödeme seçenekleriyle her kesime hitap edilmesi planlandı. Yüzde 25 peşinat ödeyip banka kredisi kullananlar, taksitleri teslimden itibaren ödeyebilecek. Projede, peşin ödemelerde yüzde 15 indirim uygulanıyor.

KONUTTA TAKSİTE SON VERİLMELİ

Emlak Konut GYO güvencesi, İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla Başakşehir'de inşa edilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul'un cadde mağaza ve dükkânları 14 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor. Ticari ünitelerin satışı için düzenlenen toplantıda konuşan KONUTDER ve EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektöründeki risklere dikkat çekerek, firmaların faizlerin yüksek olması nedeniyle kendi kendine vade seçeneği sunduğunu ve tüm riski üzerlerine aldığını söyledi. Devlet bankalarının taşın altına elini sokması gerektiğini belirten Çelik, sektörün bir yandan satış bir yandan da taksit riskini aldığını ifade etti. Bütün risklerin firmaların üstünde olduğuna işaret eden Çelik, "Oysa bankacılık sisteminde risk ne kadar dağılırsa kredi o kadar kaliteli olur. Bu yüzden taksitli sisteme artık son verilmeli. Bankacılık sistemi de bireysel konut alıcısının riskini alarak sektörü bu durumdan kurtarmalı" diye konuştu.

SEKTÖR BANKA GİBİ ÇALIŞIYOR

Konut sektörünün bankacılık yapmaya başladığını belirten Çelik, kredili satışların azaldığını, kredisiz vadeli satışların ise çoğaldığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde mortgage sisteminin yaygınlaştığını ve türev piyasalarının oluştuğunu anlatan Çelik, "Türkiye'de ise kredi riskini alan banka, satma riskini üstlenen firma oluyor" diye konuştu.

130 DÜKKAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Evvel İstanbul projesinde 10, Adım İstanbul projesinde ise 120 adet 37 ila bin 198 metrekare aralığında toplam 130 mağaza ve dükkân bulunuyor. Adım İstanbul satış ofisinde açık artırma usulüyle satış yapılacak. Tüm mağaza ve dükkânlarda minimum muammen bedel KDV hariç 652 bin 542 TL'den başlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)