BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAydoğan Vakıfbank’tan ayrılıyor, Mehmet Emin Özcan geliyor----

Aydoğan Vakıfbank’tan ayrılıyor, Mehmet Emin Özcan geliyor

Aydoğan Vakıfbank’tan ayrılıyor, Mehmet Emin Özcan geliyor
08 Haziran 2017 - 13:30 www.finansgundem.com

Finansgundem.com zirvedeki nöbet değişimini açıklıyor… Genel Müdür Halil Aydoğan’dan sonra Vakıfbank Mehmet Emin Özcan’a emanet…

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türk bankacılık dünyasında ikinci deprem…

Finans dünyasının rakipsiz internet ekonomi haber portalı Finansgundem.com, sektörde taşları yerinden oynatacak flaş değişimleri açıklamaya devam ediyor.

Halk Bankası'ndan sonra zirvesinde nöbet değişimi yaşanması beklenen bir başka dev kamu bankası da Vakıfbank…

Finansgundem.com’a ulaşan bilgilere göre Halil Aydoğan 4 yıldır sürdürdüğü Vakıfbank Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Yerine ise Kuzey Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Mehmet Emin Özcan getiriliyor. 

Aydoğan 2013’te Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş, ardından Genel Müdürlüğe atanmıştı.

Özcan ise 2013-17 tarihleri arasında Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliği ile Yönetim Kurulu Başkanvekili görevlerinde bulunmuş, Mart ayında ise Kuzey Kıbrıs Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmıştı. Özcan üç ay sonra Türkiye’ye, Vakıfbank’a geri dönüyor.

HALİL AYDOĞAN

1950 Afyonkarahisar doğumlu olan Halil Aydoğan, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur. 1977 yılında T.Vakıflar Bankası T.A.O.’da Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1980-1983 yılları arasında Müfettiş, 1983-1985 yılları arasında Mecidiyeköy Şubesi Müdür Yardımcısı, 1985-1996 yılları arasında da sırasıyla Kadıköy, Mecidiyeköy, Taksim, İstanbul ve Şişli Şubelerinde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. 1996-1999 yılları arasında T. Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür Yardımcılığı ve 1999-2000 yılları arasında da Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 22 ve 23. dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği ile birlikte iki yıl KİT Komisyonu ve yedi yıl da Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yapan Halil Aydoğan, 05.01.2012 tarihinde T.Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. 29.03.2013 tarihinden itibaren Genel Müdür olarak görevine devam eden Halil Aydoğan, şu anda Taksim Otelcilik A.Ş. ve Güneş Sigorta A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyeliği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

MEHMET EMİN ÖZCAN

1960 yılında Şırnak-Beytüşşebap’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına, 01.01.1983 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özcan, daha sonra Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.’de yönetici olarak değişik sorumluluklar üstlendi.Mart 2003 – Nisan 2005 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Institute of International Finance (IIF) nezdinde Banka temsilcisi, Demir-Halk Bank/ Hollanda, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Halk Finansal Kiralama A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.Nisan 2005 – Mayıs 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin muhtelif iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Halk Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı.29.03.2013 tarihinde VakıfBank Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Emin Özcan, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı. Mart 2017’de Kuzey Kıbrıs Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı.