BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Atilla'dan mahkemeye flaş talep----

Hakan Atilla'dan mahkemeye flaş talep

Hakan Atilla'dan mahkemeye flaş talep
23 Ağustos 2017 - 09:35 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla: Ya davayı düşürün ya da beni Sarraf’la birlikte yargılamayın

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde, Rıza Sarraf ile birlikte yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, mahkemeye yaptığı son başvuruda, iddianamede kendisiyle ilgili iki suçlamanın iptal edilip davanın düşürülmesi talebini yineledi.

Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre Atilla, hakkında hazırlanan iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili yeterli delil olmadığını, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili çelişkiler bulunduğu ve ciddi hata yapıldığını öne sürdü.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın avukatları, Victor J. Rocco, Thomas E. Thornhill ve Cathy Fleming, yaptıkları savunmada mahkeme heyetinden hiç bir dayanağı olmayan ve hukuki çelişkilerle dolu olduğunu gözledikleri iddianameyi yeniden gözden geçirip, müvekkillerine yöneltilen suçlamaların geri çekilerek davanın düşmesini talep etti.

Atilla’nın avukatları müvekkilleri aleyhine davanın açılması için savcılık tarafından hazırlanan iddianameye onay veren ‘büyük jüri olarak’ adlandırılan ön mahkeme heyetine yanlış bilgiler verildiğini savundular.

Atilla’nın Sarraf ile birlikte İran’a yönelik ambargoları delmek ve Amerikan finans kurumlarını zarara uğratmak gibi iddialarla suçlanamayacağı savunuldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)