BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'ten kripto para yorumu----

Hakan Ateş'ten kripto para yorumu

Hakan Ateş'ten kripto para yorumu
23 Ocak 2018 - 15:47 www.finansgundem.com

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Davos'ta ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken özellikle kripto paralarla ilgili endişelere değindi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Davos Zirvesi'nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı 

Ateş gelişmiş ülke Merkez Bankaları'nın verdiği paraları geri çekmesinin gelişen piyasalar için tehdit olmaktan çıktığını söyledi. Ateş gelişen ekonomilere ciddi para girişi olduğunu belirterek "Bu yıl gelişen ülkelere 1.2 trilyon dolarlık para akışı bekleniyor. Dolayısıyla parasal genişlemelerin sonlanması tehdit olmaktan çıktı. Gelişen ülkeler tedbirlerini aldı, rezervlerini konsolide etti, büyümelerini sağladı. Gelişmiş ekonomilerin büyümesi gelişen ülkeler için de bir artı" dedi.

Yeni paradigmanın kripto paralar ve onların yaratacağı balon riskleri olduğunu kaydeden Ateş "Kripto paraların oynaklığından ziyade asıl korkulan; geniş kitleler üzerindeki risk iştahını gereğinden fazla köpürtmesi ve bazı balonların oluşması gibi riskler." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin 2016'daki ciddi sıkıntıyı 2017'de KGF desteğiyle çok iyi aştığını belirten Ateş "Türkiye için bu yılın dünyada olduğu gİbi büyüme yılı olacağını düşünüyorum. Bankacılık olarak da 2017'deki gibi olmasa da iyi bir yıl olacağı kanaatindeyim" değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı24 Ocak 2018 02:10

    kimse 1000 dolarken bahsetmiyordu oldu 20bin her yerde yazılıp çizildi şimdi 10bine düştü demekki balonmuş...