BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHac kuraları ne zaman çekilecek? ----

Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac kuraları ne zaman çekilecek?
19 Şubat 2017 - 14:36 www.finansgundem.com

Merakla beklenen 2017 hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte, hacı adaylarını ilgilendiren bazı detaylar

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu ile bu yıl dini vazifelerini yerine getirip getiremeyeceğini merak eden vatandaşlar, heyecanla çekilişin yapılacağı tarihi bekliyor. Kontenjan sayısı konusunda bu yıl bir artışın olduğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, toplam 80 bin hacı adayının kutsal vazifelerini yerine getireceğini duyurdu. Peki, bu vazifeleri yerine getirmek isteyen vatandaşların merak ettiği hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı o tarih...

KURA ÇEKİMİ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Türkiye’den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu sene 2 milyonu aşacağı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu sene hac görevini yerine getirmek isteyen 335 bin kişinin ilk kez kayıt yaptırdığı belirtildi. Daha önce otomatik gerçekleştirilen kayıt yenileme işleminin ise 9 Ocak’ta başlayıp, 31 Ocak’a kadar devam edeceği kaydedildi. Daha önce kayıt yaptıran ve kayıtlarını bu yıl yenilemesi beklenen yaklaşık 1 milyon 700 bin hacı adayına bu yıl 335 bin kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aşacağı düşünülüyor.

KONTENJAN ARTTI, 80 BİN KİŞİ HACI OLACAK

Suudi Arabistan’ın Mescid-i Haram bölgesinde sürdürdüğü genişletme çalışmaları kapsamında Türkiye, 4 yıldır 74 bin olan kotasına rağmen, bu kotanın azaltılması nedeniyle yaklaşık 60 bin kişiyi hacca gönderebiliyordu.

Geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi yetkililer arasında imzalanan 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)