BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüneri BTCTurk'un yüzde 95'ini satın aldı----

Güneri BTCTurk'un yüzde 95'ini satın aldı

Güneri BTCTurk'un yüzde 95'ini satın aldı
10 Şubat 2018 - 07:42 www.finansgundem.com

BTCTurk’ün yüzde 95’ini satın alan Özgür Güneri, hem BTCTurk’ün hem de Besim Tibuk’un oğlu Kerem Tibuk’un şirketi olan BTC Trader’in CEO’su oldu

QNB Finansinvest’in CEO’su Özgür Güneri, kripto para alım satım platformu BTCTurk’ü satın aldı. Türk Lirası ile işlem yapılabilen 5 yerli kripto para borsasından biri olan BTCTurk’ün yüzde 95’ini Ozan Yurtseven’den satın alan Güneri, hem BTCTurk’ün hem de blockchain ve kripto para teknoloji hizmetleri sağlayan ve Net Holding’in sahibi Besim Tibuk’un oğlu Kerem Tibuk’un şirketi olan BTC Trader’in CEO’su oldu

2000’den bu yana QNB Finansbank Grubu bünyesinde bulunan ve son beş yıldır QNB Finansinvest’te Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak görev yapan Özgür Güneri, 1 Şubat 2018 itibari ile ortak ve CEO olarak BTCTurk’e katıldı.

"HENÜZ HEDEFE ULAŞAMADIK"

Gazete Habertürk'ün haberine göre; Finanstaki 25 yıllık tecrübesini BTCTurk’e aktarmak hedefi ile yola çıktığını aktaran Güneri, şunları söyledi:

“BTCTurk olarak sistem, altyapı, ekip, güvenlik gibi alanlara önemli yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Müşterilerimizin artan ilgisi bizi memnun etse de onlara dünya standartlarının ötesinde hizmet verme hedefimize henüz ulaşamadığımızın bilincindeyiz.” TL ile Bitcoin ve Ethereum alınıp satılabilen BTCTurk, yerli kripto para borsaları arasında işlem hacminde ikinci sırada yer alıyor.

JAPONYA'DA KRİPTO PARAYA YÜZDE 55 VERGİ GELİYOR

Bitcoin ticaretinin yaklaşık yüzde 40’ının Yen ile gerçekleştirilmesi Japonya hükümetini harekete geçirdi. Japonya Ulusal Vergi Dairesi, kripto para kazançlarının “diğer gelirler” başlığı altında vergilendirilmesi için adım attı.

Daire, yıllık kripto para kazançlarının her yıl 16 Şubat ve 15 Mart tarihleri arasında doldurulacak beyannamelerde belirtilmesini istedi. Hazırlanan tasarıya göre hisse senedi ve döviz piyasalarındaki yüzde 20 verginin aksine, kripto para gelirlerinin vergi dilimleri yüzde 15 ila 55 arasında değişecek. En yüksek vergi dilimi yılda 40 milyon yen (yaklaşık 365 bin dolar) üzerinde kazanç elde edenler için uygulanacak. Uzmanlar, düzenlemenin hayata geçmesinin ardından Japonya’daki önemli kripto para yatırımcılarının ülkeyi terk edebileceğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)