BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGümrüklerde emekliye araç kolaylığı----

Gümrüklerde emekliye araç kolaylığı

Gümrüklerde emekliye araç kolaylığı
01 Temmuz 2016 - 21:43 www.finansgundem.com

Türkiye'de yabancı plakalı aracı için kalma hakkı elde eden emekliler, 185 gün kalma şartı aranmaksızın yabancı plakalı araçlarıyla birden fazla giriş çıkış hakkına sahip olabilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayınladığı talimata göre Türkiye gümrük bölgesi dışından emekli kişilerin, daha önce Türkiye’ye girişlerinde araçlarına verilen izin süresinin tamamını kullanmadan taşıtlarıyla yurtdışına çıkarak tekrar Türkiye’ye giriş yapmak istemeleri halinde, söz konusu şahıslar tarafından emeklilik belgesinin ibraz edilmesi durumunda bu kişilerin yurtdışında ikamet şartı (185 gün) aranmaksızın, taşıtlarına bugünden itibaren sistem tarafından hesaplanan kalan süre verilerek, birden fazla çıkış ve girişlerine izin verilecek.

Böylece, Türkiye'de yabancı plakalı aracı için 24 ay kalma izni alan bir emekli yurtdışı çıkışı için 185 gün beklemeyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)