BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGülsüm Azeri, Tekfen Holding Yönetim Kurulu’na seçildi----

Gülsüm Azeri, Tekfen Holding Yönetim Kurulu’na seçildi

Gülsüm Azeri, Tekfen Holding Yönetim Kurulu’na seçildi
04 Nisan 2018 - 14:47 www.finansgundem.com

3 Nisan'da gerçekleştirilen Tekfen Holding Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlendi. 11 kişilik yönetim kurulana bağımsız üye sıfatıyla giren Gülsüm Azeri; kuruldaki 4’üncü kadın üye oldu

Tekfen Holding Olağan Genel Kurulu’nda, Gülsüm Azeri’nin yönetim kuruluna girmesiyle, 11 kişilik kurulda kadın sayısı 4’e, böylece yönetim kurulunda kadın temsiliyet oranı yüzde 36’ya yükseldi. Tekfen’in de aralarında bulunduğu BIST 100’de yer alan şirketlerdeki kadın yönetici oranı ise ortalama yüzde 14,6’.

Dün gerçekleştirilen Tekfen Holding Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlendi. 11 kişilik yönetim kurulana bağımsız üye sıfatıyla giren Gülsüm Azeri; kuruldaki 4’üncü kadın üye oldu. Şirket bu şekilde, yeni yönetim kurulu yapısı ile Tekfen ve TÜSİAD kurucularından Feyyaz Berker’in TÜSİAD bünyesinde kadınların üyeliği ve yönetimde yer alması konusundaki çabalarına yönelik mirasına da sahip çıkmış oldu.

BIST oranını katladı

Tekfen, 11 kişilik yönetim kurulunda 4 kadın üye bulunmasıyla, üst yönetim düzeyinde yüzde 36’lık kadın yönetici oranına ulaştı. Bu oran, BIST 100’de yer alan şirketlerdeki ortalama yüzde 14,6’lık oranı da önemli ölçüde aşmış oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, “Tekfen olarak, her alan ve seviyede toplumsal cinsiyet dengesinin iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Her ne kadar ana faaliyet alanlarımız olan sanayi ve altyapı müteahhitliği ile tarımsal sanayide kadın istihdam oranları diğer sektörlere göre düşük olsa da, bünyemizde daha çok kadın ve özellikle kadın mühendis katma çabamız devam edecek.” dedi.
Tekfen Holding’in 3 bağımsız kadın yönetim kurulu üyesi Kurumsal Yönetim, Denetim ve Ücret Komiteleri’nde görev almaktadır.

Yeni göreve gelen yönetim kurulu ise şöyle:

Murat GİGİN Yönetim Kurulu Başkanı
Cansevil AKÇAĞLILAR Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Ali Nihat GÖKYİĞİT Yönetim Kurulu Üyesi
Doç. Dr. Ahmet İPEKÇİ Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Ercan KUMCU Yönetim Kurulu Üyesi
Sinan K. UZAN Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Çelik KURTOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi
Çiğdem TÜZÜN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Zekeriya YILDIRIM Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Neriman ÜLSEVER Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Gülsüm AZERİ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)