BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen'in 17 yıl önceki kasetinde darbe girişiminin şifreleri----

Gülen'in 17 yıl önceki kasetinde darbe girişiminin şifreleri

Gülen'in 17 yıl önceki kasetinde darbe girişiminin şifreleri
28 Temmuz 2016 - 04:43 www.finansgundem.com

Fethullah Gülen'in ilk kasedi medyaya 17 yıl önce düştü. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, o kasetin darbe girişimi sonrası kazandığı anlamı yazdı

Türkiye, 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimi karşısında milletçe tek vücut olarak büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Darbe girişimiyle birlikte yıllardır yaşanan birçok olay da yeniden anlam kazanmaya başladı. Yalçın Bayer, Hürriyet'teki köşesinde, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in tam 17 yıl önce medyaya düşen ilk kasetinin bugün kazandığı anlamı yazdı.

İşte Bayer'in o yazısı:

FETHULLAH Gülen'in tam 17 yıl önce medyaya ilk kaseti düştü.
Bugünlerde daha anlamlı hale gelen bu kaset Gülen’in açık niyetini ortaya koyuyordu. 3 ana hedef gösteriyordu: Mülkiye, adliye ve ‘hayati müessese’ dediği ordu... Bu kaset ATV’de yayınlandı. Olay Türkiye’de şok yarattı. Birçok gazete ve TV, Gülen’in sözlerini büyük haber yaptı. Hürriyet bu haberi tam sayfa olarak ‘Fethullah şoku’ (19 Haziran 1999) başlığıyla verdi. Bu kaset daha sonra, Nisan 2015’te, Ankara merkezli yürütülen KPSS operasyonunda soruşturma dosyasına giren belgeler arasında, örgütün bir numarası olarak suçlanan Fetullah Gülen’e ait kasetlerin arasında yer aldı.

Özetle, Gülen yandaşlarına “devleti ele geçirmeleri’ öğüdünde bulunuyordu. Ecevit’in başbakanlığında DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın devleti ele geçirmeye çalıştığı ve Cemaat’in ileride laik Cumhuriyet’e karşı bir ‘kalkışmaya’ hazırlandığı iddiasıyla hakkında rapor hazırladığı Fetullah Gülen, kasetteki konuşmalarında yandaşlarına devlet kadrolarını ele geçirmenin önemini vurguluyordu.

Konuşmasında, özellikle mülkiye ve adliyedeki kadrolaşmanın genişletilmesi gerektiğini kaydeden Gülen, “Bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir” diyordu. Cemaat üyelerine sivri çıkışlarda bulunmamaları tavsiyesinde bulunuyor, aksi takdirde Türkiye’deki hareketlerinin sonunun Cezayir olacağı uyarısında bulunuyordu.

Gülen, müritlerine ‘aynı cephede sayılabilecekleri’ DYP ve RP çizgisindeki siyasal örgütlenmelerle ilişki kurulmasını gerektiğini de vurguluyordu. Gülen’in konuşması özetle şöyle:

PÜF NOKTALARI KEŞFEDİN

Arkadaşlarınızın mevcudiyeti, İslam’ın geleceği adına bu işin garantisidir yani. Bu açıdan Adliye’de, Mülkiye’de veya başka bir hayati müessese de (Gülen hayati müessese ile TSK’yı kastediyor-Y.B.) bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti, öyle ferdi mecburiyetler şeklinde ele alınıp öyle değerlendirilmemelidir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir. İstikbale yürümek için sistemin püf noktalarını keşfedin. Hâlâ bu sistem devam ediyor. Bu sistem içinde arkadaşlarımız istikbale yürüyeceklerdir. Öyleyse o sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım, keşfetmeleri lazım. Aşmaları lazım. Bu da meselenin diğer bir yanıdır.

Kuvvet dengesi olmadığı bir yerde kuvvete başvurmayacaksınız. Teknik-taktik yerinde sizin kalbiniz önemli. Dıştan bizi bazıları korkaklıkla itham edecekler. Fırsat bulup, hep yolunuza devam ediyorsanız, yine orada o esnekliği gösterecek, o eksantriği kullanacak, geriye çekiliyor gibi yapacak, fakat adımlarınızı daha açıp ileriye gideceksiniz.

İster mülkiyede çalışan arkadaşlarımız olsun, ister adliyede çalışan arkadaşlarımız olsun herkes için söz konusudur bu.

SİNSİ VE HİLELİ

Sivrilmeden, mevcudiyetinizi hissettirmeden çok ilerilere gitme. Mutlaka riayet edilmesi lazım. Müslümanların belli bir noktaya ve kıvama gelecekleri ana kadar bu şekilde hizmete devam etmeleri şarttır. Zayiata meydan verilmemeli. Cezayir’i, Suriye’yi, Mısır’ı yaşamayalım. Çok dikkatli ve çok tedbirli, temkinli hareket etme mecburiyeti var. Birer diplomat gibi hareket etmeli. Kendi planında meseleleri çözdükten sonra, ülkesinde çözmeye çalışmalı.

Gülen kasetinde ayrıca, yerlerinin ‘Refah’tan DYP’ye kadar uzanan siyasi yelpaze’de olarak tarif ediyor. “Müslüman durmaz yani. Gerçekten adımlarınızı açarak, iyi bir maratoncu gibi koşacaksın” öğüdünü veriyor ve şöyle devam ediyor: “Medrese, zaviye gibi işleyen ‘şarj evleri’... Bu evler meçhul evlerdir. Meçhul ev, -kelime karakteristik olarak seçilmiştir- belirsiz evlerdir.”

Gülen konuşmasının sonunda, söylediklerinin (toplantıdan) çıkınca unutulmasını da istiyor.

Görüyorsunuz, her şey hileye ve sinsiliğe dayanıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sürpriz gibi kimse şaşırmasın28 Temmuz 2016 12:45

    göstere göstere herkesden yardım ala ala ve herkesi kullana kullana geldiler kimse şimdi suçu başkalarına atmasın herkes işine geldiği gibi bu örgütle çıkar işbirliğine gitti medya ve siyaset bu işe yardım ve yataklık etmedi mi ? suçsuz insanlar hapislere girerken bugün bu örgüte küfreden medya borazanları o günlerde bu örgüte laf söyletmiyordu