BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGram altının da sahtesi çıktı ----

Gram altının da sahtesi çıktı

Gram altının da sahtesi çıktı
31 Temmuz 2016 - 16:13 www.finansgundem.com

Tüketiciler fiyatlardaki yükselişten dolayı "çeyreği" bırakıp gram altına yönelince, kalpazanlar da bu türün sahtesini üretmeye başladı

Fiyatlardaki yükselişle birlikte son dönemde tüketiciler tarafından büyük rağbet gören gram altın, kalpazanların yeni gelir kapısı oldu. İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit sonucunun piyasalarda neden olduğu şoketkisi ile altının gram fiyatının 130 liraya kadar çıkması gerek takı, gerek yatırım içinaltın alan vatandaşları "çeyrekten" gram altına yönlendirdi.     

Bunu fırsat bilen kalpazanlar da daha önce halkı dolandırmak için ürettikleri bilezik ve çeyrek altını bırakıp gram altın basmaya başladı. Kalpazanlar artık hastasının olduğunu ve acil ödeme yapması gerektiğini belirterek, hastane girişlerinde yakınını ziyarete gelen vatandaşlara sahte gram altın satıyor.     

Kuyumcular ya da vatandaşların şüphelendikleri altını kesmeden, test etmeden sahte olduğunu anlamalarının çok zor olduğunu vurgulayan AA Finans Analisti İslam Memiş, ağırlığı normalde 1 gram olan gram altının sahtesinin teraziye konulduğu zaman 0,75 gram civarında geldiğini dile getirdi.     

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)