Ana SayfaEmlakGönlünüz neredeyse eviniz artık orada---

Gönlünüz neredeyse eviniz artık orada

1 / 12
Gönlünüz neredeyse eviniz artık orada
03 Temmuz 2014 - 15:08 www.finansgundem.com

GÖNLÜNÜZ NEREDEYSE EVİNİZ ARTIK ORADA

 Da kullanılmaya başlanan konteyner evler, hızlı üretim ve kolay kurulma özellikleri nedeniyle tercih ediliyor. Fiyatları 5 ile 50 bin TL arasında. Hem dayanıklılar hem de her türlü iklim şartında konforlular…

Ticari deniz taşımacılığının kaderini değiştiren bir şeydir konteyner. Amerikalı bir girişimci olan Malcolm  McLean’ın 1956 yılında icat etmese de, ilk kez deniz ticaretinde kullanmayı akıl ettiği konteynerler, o zamandan bu yana hem çok değiştiler hem de müthiş bir yaygınlığa ulaştılar. Bugün artık hayatımızın pek çok noktasında varlar. İnşaat şantiyelerinin vazgeçilmezi, depremzedelerin yuvası, kaldırım çiçeksinin mekanı, konser festivallerinin seyyar tuvaleti, afet toplanma merkezlerinin deposu olarak çıkarlar karşımıza. Fonksiyonellikleri konteynerler prefabrik ev olarak kullanımını son yıllarda giderek yaygınlaştırdı. Bir hafta 10 gün gibi kısa bir sürede teslim edilen konteyner evler, son yıllarda yazlık ev olarak da kullanılmaya başladı.

KULLANIM YERLERİ ÇEŞİTLİ

Genellikle bağ ve bahçe gibi yerlerde kullanılan konteyner evler, son yıllarda yazlık olarak da kullanılmaya başlandı. Konteyner yaşam alanlarının kullanımı bu kadarla da sınırlı değil. Ofis, şantiye, tuvalet ve duş, yatakhane ve yemekhane, bekçi ve güvenlik gibi birçok konteyner modeli var. Firmaların 80 kg/metrekare kar yükü,80 km/saat rüzgar hızı, birinci derece deprem şartları ve üçüncü derece iklim bölgesini esas alarak ürettiği konteyner yaşam üniteleri,  ve sus tesisatlarının yanı sıra mutfak, banyo ve tuvalet gibi kullanım alanları hazırlanmış şekilde tüketiciye teslim ediliyor.

ÜRETİMİ ÇOK HIZLI

Tek ve iki katlı olarak üretilebilen bu yaşam üniteleri, güvenli yapılarıyla da dikkat çekiyor. Uluslararası kabul edilen standart ölçülerde imal edilen konteyner evlerin üretimi de oldukça hızlı. Bir hafta 10 gün gibi kısa bir sürede teslim edilen bu yaşam üniteleri, tabanı ahşap, duvarları alüminyum levhalarla kaplı, tavanı ise çelik sac olarak üretiliyor. Dört köşesinde güçlü çelik taşıyıcı elemanlar  kullanılan konteyner evlerin, kenarları ise çelik sac ve cam takviyeli reçinelerle kaplanıyor. Genişlik ve yüksekliği 2.4 metre olan konteyner evlerin, uzunlukları ise 6.9 ile 11 metre arasında değişebiliyor.

İSTEĞE GÖRE TASARLANIYOR

Duvarlarının dış tarafı çimento yonga levhalarla kaplanan konteyner evlerin, iç duvarları ise alçıpan levhalarla kaplanıyor. Isı yalıtımı için polistren köpek ve ses yalıtımı için strafor kullanılan konteyner evlerde, tavan izolasyonu için de genellikle cam yünü kullanılıyor. Çatı kaplaması olarak PVC yağmur dereleri ve inişleri takılan evlerin, dış yüzeyi çift kat astar ve çift kat yağlı boya, iç duvarları ve tavanı ise plastik boya ile boyanarak teslim ediliyor. İsteğe bağlı olarak iç duvarlarda alçı sıva ve dış duvarlarda da siding uygulaması yapılabiliyor.

ARSA YA DA BAHÇENİZ VARSA

Sahilde bir arsanız ya da bağ ve bahçe gibi bir yeriniz varsa siz de bir konteyner ev sahibi olabilirsiniz. Üç farklı konteyner ev üretimi  yaptıklarını ifade eden Feza Prefabrik Satış Pazarlama ve Tasarım Müdürü Sıtkı Uşaklı, içi ve dışı dışı sac panel olan sandwich panel modellerinin daha uzun ömürlü olduğunu ve içinde ısıtma ve soğutma sistemi kurulabildiğini söylüyor. İsterseniz dışı sac içini sunta ya da lambri kaplatmanız da mümkün.

Ev olarak kullanılan konteynerde yüzde 1 KDV uyguladıklarını belirten Hebo Yapı Müşteri Temsilcisi Esra Akçan Gündağ, tek odalı sandwich panel konteyner modellerinde fiyatın 6 bin 800 TL olduğunu söylüyor. Tek katlı ve çift modellerde fiyatların değiştiğini vurgulayan Gündağ, ”Eğer tasarım bir model isterseniz, fiyat 50 bin TL’ye kadar çıkıyor” diyor.

SİZİN YAPMANIZ GEREKENLER

Ama sizin yapmanız gerekenler de var tabi. Konteyner evi arsaya yerleştirmek için düz ve sert bir alana ihtiyacınız var. Bunun için zemin betonu dökebilir ya da parke taşı döşeyebilirsiniz. Ayrıca hafriyat işlemlerini de yaptırmanız gerekiyor. Bina dışındaki elektrik, ısıtma-soğutma tertibatı, temiz ve atık su bağlantılarını yaptırmak da size ait. Konteyner ev modelleri istendiğinde taşınabiliyor. Ancak kalıcı bir konteyner evim olsun istiyorsanız binanın elektrik ve su tesisatını bir mühendisin projelendirmesi gerekiyor. Belediyeden alınacak izin ve ruhsat işlerini halletmek de sizin işiniz.

Bu hafta sizler için konteyner ev üreticilerini ve konteyner ev modellerini araştırdık…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster