BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs CEO'sundan ekonomi için korkutan uyarı----

Goldman Sachs CEO'sundan ekonomi için korkutan uyarı

Goldman Sachs CEO'sundan ekonomi için korkutan uyarı
15 Şubat 2018 - 17:07 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın 1,5 trilyon dolarlık vergi kesintisinin ekonomide aşırı ısınmaya yol açabileceği uyarısında bulunan Goldman Sachs CEO’su Blankfein, "Kötü bir sonucun çıkacağına dair tahminler artıyor" dedi.

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1,5 trilyon dolarlık vergi kesintisinin ekonomide aşırı ısınmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Piyasalardaki durumu "dot.com" balonuna benzeten Blankfein, CNN’e yaptığı açıklamada “Kötü bir sonucun çıkacağına dair tahminler artıyor. ABD ekonomisi 1,5 trilyon dolarlık vergi kesintisi, 300 milyar dolarlık ek harcamalar ve 200 milyar dolarlık altyapı yatırımları teklifinden önce de gayet iyi gidiyordu. Ancak unutmayın, bu açıkların hepsinin ödenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Enflasyonun artabileceği uyarısında bulunan Blankfein, "Eğer ekonomi fazla ısınırsa Fed'in harekete geçmesi gerekir" dedi.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'ın desteklediğini hatırlatan Blankfein, "Eğer Başkan değil Clinton kazansaydı ekonominin daha iyi olacağından emin değilim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)