BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGoldman: Güvenli liman varlıkları artık güvenli değil----

Goldman: Güvenli liman varlıkları artık güvenli değil

Goldman: Güvenli liman varlıkları artık güvenli değil
13 Mart 2018 - 15:20 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, güvenli liman varlıklarının piyasalardaki sarsıntı dönemleri sırasında artık güvenli olmadıkları konusunda uyardı

Goldman Sachs, geleneksel güvenli liman varlıklarının, finans piyasalarında yaşanan son kargaşalarda, yatırımcıların işine yaramamakta olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Goldman analistleri, düşük volatilitenin sona erdiği bir dönemde artan enflasyon ve faizlerle birlikte yatırımcıların, tahvil, altın ve yen gibi güvenli liman varlıklarının ötesinde hedge yöntemleri arıyor olduklarını belirtti.

Tahviller, hisse yatırımcıları için zararı azaltıcı bir önlem olmuş olsa da, bu strateji, merkez bankalarının parasal genişlemeden çıkarak faiz artışına gitmeleriyle birlikte - özellikle de ABD hükümeti aşırı derecede borçlanmaya giderken- işe yaramayabilir.

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın parasal teşvikler konusundaki kararlılığına bağlı olarak daha az güvenilir bir hal aldı. Altın ise ABD hisselerine Ocak ayının sonları ile Şubat ayının başları arasında gelen ve küresel piyasalara yayılan satışlar sırasında yatırımcıların işine yaramadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)