BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez----

Goldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez

Goldman: Borsadaki büyük çöküş Fed kararını etkilemez
06 Şubat 2018 - 14:04 www.finansgundem.com

Goldman Sachs başekonomisti Hatzius, borsadaki çöküşün Fed'in faiz artışı planlarını suya düşürecek kadar yeterli olmadığını belirtti

Goldman Sachs başekonomisti Jan Hatzius, hiss esenedi piyasalarındaki çöküşün henüz küresel büyümeyi etkileyecek veya Fed'in faiz artırma planlarını suya düşürecek kadar yeterli olmadığını belirtti.

Hatzius, Hong Kong'daki muhabirlere Salı günü verdiği röportajda, büyüme tahminlerine ilişkin risklerin yukarı yönlü olmaya devam ettiğini belirtti. ABD'de kademeli olarak hızlanan maaşlara ve enflasyona dikkat çeken Hatzius, Fed'den bu yıl hala 4 faiz artışı bekliyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 30-31 Ocak'taki toplantısında, ekonominin "daha fazla" kademeli Faiz artırımını kaldırmasını beklediklerini işaret etti. Ekonomistler, bunu, 2018 yılı içerisinde iki faiz artışına kesin gözüyle bakılırken üç veya dört faiz artışı için açık kapı bırakıldığı yönünde yorumladı.

Hatzius, finansal koşulların hala bir yıl öncesine kıyasla çok daha kolay olduğunu, iki yıl öncesine nazaran ise çok daha kolay olduğunu belirterek "Fed'in işaret ettiği yönde bir kademeli sıkılaşma döngüsü içerisinde olmak istendiği görüşündeyim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)