BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakGlobal’den Van’a AVM----

Global’den Van’a AVM

Global’den Van’a AVM
22 Temmuz 2014 - 09:06 www.finansgundem.com

Mehmet Kutman’ın kızkardeşi Ayşegül Bensel, projenin bitiş tarihini 2015 olarak düşündüklerini söyledi

Bu yıl portföyüne kattığı Lizbon Kruvaziyer Limanı’yla birlikte işlettiği liman sayısı sekize ulaşan Global Yatırım Holding, yurtdışında iki yeni liman almaya hazırlanıyor. 2013’te 4,1 milyon yolcunun limanları ziyaret ettiğini söyleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül  Bensel, 50 milyon dolarlık yatırım ile Van’ın ilk AVM’sini inşa edeceklerini dile getirdi.

İş dünyasında finans sektörüyle adını duyuran, finansın yanı sıra enerji, gayrimenkul ve liman işletmeciliği sektörlerinde faaliyet gösteren Global Yatırım Holding, en büyük işi haline gelen liman işletmeciliğinde global bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de Kuşadası Kruvaziyer Limanı, Bodrum Yolcu Limanı, Antalya Limanı, Karadağ-Bar Limanı, Barcelona Kruvaziyer Limanı, Singapur Kruvaziyer Limanı, Malaga Kruvaziyer Limanı ve bu yıl bünyesine kattığı Lizbon Kruvaziyer Limanı’yla birlikte toplamda sekiz liman işleten Holding, 2014’te bünyesine iki yeni liman katmaya hazırlanıyor.

2013’te toplam 4,1 milyon yolcunun limanlarını ziyaret ettiğini söyleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Kutman’ın kızkardeşi  Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül  Bensel, “Şu an holding içinde en büyük işimiz limanlar. Kruvaziyer limancılıkta yolcu sayısıyla dünyanın en önemli oyuncularından biri. Bu büyümemizi hızlandıracağız. Akdeniz çanağındaki tüm limanlarla ilgileniyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor, 2014 bitmeden iki yeni limanla ile ilgili iyi haberler vereceğiz” diye konuşuyor.

VAN’A AVM

Holding diğer önemli yatırım alanlarından olan gayrimenkulde de yeni projeler geliştirmeye hazırlanıyor. 50 milyon dolarlık yatırımla Van’ın ilk AVM’sinin temellerini atan Holding, projeyi 2015’in son aylarında bitirmeyi hedefliyor. Yılda 600 bin turist gelen Van’ın cazibe merkezi olduğunu söyleyen Bensel, “Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden AVM inşaatımızın yanında 16 bin metrekarelik kullanmadığımız bir alanımız var. Şehir ihtiyacına göre oraya konut veya otel yatırımı yapabiliriz” diye konuşuyor.

DENİZLİ’DE HASTANE YATIRIMI

Denizli’de AVM, konut ve okul yatırımları bulunan şirket, bölgedeki arazisinde boş olan 3 bin metrekarelik alana ofis yapmayı planlıyor. Ayrıca aynı bölgede hastane imarlı bir arazileri olduğunu söyleyen Bensel, hastane yatırımı için özel şirketlerle görüştüklerini belirtiyor. Türkiye’de pek çok ili gezerek arazi baktıklarını vurgulayan Bensel, “Baktığımız ve incelediğimiz  pek çok il var ama bir isim veremem. Doğu’nun gelişeceğine inandığımız için o bölgeye ağırlık veriyoruz. Kentlerin ihtiyaçlarına göre projeler geliştiriyoruz” diyor.

10 YENİ İSTASYON AÇILACAK

2013 yılsonu cirosu 247,3 milyon TL olan Global Yatırım Holding’in hızla büyüyen işlerinden biri de enerji. Türkiye’de CNG (sıkıştırılmış) doğalgaz pazarının yaratıcısı olan şirket, Naturel Gaz markasıyla bu alanda hızlı bir büyüme sürecinde. Naturel Gaz’ın geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde büyüdüğünü söyleyen Bensel, yeni yatırımlarla katlanarak büyümeyi planladıklarını belirtiyor. Hali hazırda Naturel gaz’ın 13 istasyonu bulunuyor. 2014 sonuna kadar ise; Bursa, Adana, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İskenderun, Erzincan, Gaziantep, Çorum, Düzce, Tekirdağ’da 10 yeni istasyon açılması planlanıyor. (AYŞEGÜL SAKARYA/EKONOMİST DERGİSİ) 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)