BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTüketici kredilerinde balon var mı----

Tüketici kredilerinde balon var mı

Tüketici kredilerinde balon var mı
22 Mart 2018 - 09:21 www.finansgundem.com

Rusya'da tüketici kredilerinde balon riski var mı? Denizbank'ın hakim ortağı Sberbank CEO'su German Gref konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

"Rusya'da tüketici kredilerinde balon oluşması için henüz hiçbir gerekçe yok." Bu açıklama, Başkan Putin ile görüşen Sberbank'in CEO'su Germen Gref'ten geldi. Hanelerin gelirlerinde kredi borçlarının ödenmesine ayrılan payın henüz kritik seviyede olmadığını belirten Gref, "2008 yılının Rusyası ile ve gelişmiş ülkelerle kıyaslama yaptık. Tüketici kredilerinde henüz balon ortaya çıkmasına yol açacak bir belirti bile yok" dedi.

Gref, "Gelirlerden kredi ödemesine ayrılan kısmı çok yakından takip etmek gerekiyor, ancak önümüzdeki iki yıl içinde tüketici kredileriyle ilgili ciddi bir sorun yaşanması beklenmiyor" diye konuştu.

Gref, daha önce yaptığı açıklamada 2018 yılında kredi faizlerinde düşüş olmasını tahmin ettiğini söylemişti.

Sberbank'ın sağladığı tüketici kredileri porföyünün giderek büyüdüğünü belirten Gref, bankanın bu sene kamu programı çerçevesinde 200 milyar ruble tutarında ipotekli konut kredisi sağlamayı planladığını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)