BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGenel karşılıklara yeni düzenleme!----

Genel karşılıklara yeni düzenleme!

Genel karşılıklara yeni düzenleme!
26 Haziran 2015 - 09:08 www.finansgundem.com

Şirketler konut kredisi dışındaki tüketici kredileri için kredi tutarının yüzde 1'i oranında genel karşılık ayıracak

Finansman şirketleri mart, haziran, eylül ve aralık dönemleri itibarıyla konut kredisi dışındaki tüketici kredileri için kredi tutarının yüzde 1'i oranında genel karşılık ayıracak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" ile "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.  

Buna göre, "genel karşılıkların kullandırılan krediler toplamının onbinde 125'ine kadar olan kısmı" da söz konusu şirketlerin öz kaynaklarının tanımına eklendi.  

Ayrıca, finansman şirketleri mart, haziran, eylül ve aralık dönemleri itibarıyla konut kredisi dışındaki tüketici kredileri için kredi tutarının yüzde 1'i oranında, anapara, faiz veya her ikisinin tahsilinde 30 günden fazla ancak 90 günden az gecikme olan nitelikteki krediler için ise kredi tutarının yüzde 2'si oranında genel karşılık ayıracaklar.

Konut kredileri dışındaki tüketici kredilerinden "tasfiye olunacak alacaklar" ile "zarar niteliğindeki alacaklar" hesabında sınıflandırılanların, konut kredileri dışındaki tüketici kredilerine oranı yüzde 8'in üzerinde bulunan finansman şirketleri genel karşılık oranını; konut kredileri dışındaki tüketici kredileri için kredilerin vadeleri boyunca yüzde 4, anapara, faiz veya her ikisinin tahsilinde 30 günden fazla ancak 90 günden az gecikme olan konut kredileri dışındaki tüketici kredileri için kredilerin vadeleri boyunca yüzde 8 olarak uygulayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)