BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülke paraları yükselişte----

Gelişen ülke paraları yükselişte

Gelişen ülke paraları yükselişte
14 Şubat 2017 - 10:49 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen'in yapacağı açıklama öncesinde gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanıyor

Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu akşam Kongre'de yapacağı sunum öncesi dolar düşerken gelişen ülke kurları yükselişte.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifa haberi sonrası Güney Kore wonu yükselişe öncülük etti. Seul'deki Shinhan Bank'ta ekonomist olan Paik Seok-hyun traderların Yellen'dan akşam faiz artışının zamanlamasına dair açıklama duymadan büyük hareketlerde bulunmak istemediğini belirtti.

Çin'de offshore yuan yükselirken onshore yuan 3. gün de geriledi. Şanghay Borsası %0.1 düşerek 4 günlük yükselişi sonlandırdı. Hang Seng endkesi ise fazla değişmedi. Çin'de 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan düşerek %3.41 oldu.

Won üç günde ilk kez yükselirken Kospi endeksi %0.3 düştü. 10 yıllık tahvil faizleri ise 1 baz puan artışla %2.16 oldu.

Tayvan doları ikinci günde de artarken Taiex endeksi 4. günde de yükseldi. Malezya para birimi ringit büyüme verisi öncesinde 3 haftanın en düşük seviyelerine yakın seyretti. FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi %0.2 düştü. Malezya'da açıklanacak veriye göre ekonominin geçen sene %4.2 büyümesi bekleniyor. Bu, 2009'dan beri görülen en yavaş büyüme olacak.

Filipin para birimi peso %0.1 yükselirken Borsa %0.9 geriledi. Endonezya rupisi fazla değişmezken Jakarta Borsası %0.1 düştü.

Hindistan rupisi 3 günde ilk kez yükseldi. Merkez Bankası geçen hafta fiaizleri sürpriz biçimde değiştirmemişti. Tayland bahtı ve tahviller ise uzun hafta sonu tatili sonrası fazla değişmedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)