BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGeleceğin kariyer modeli: Kişiye özel kariyer----

Geleceğin kariyer modeli: Kişiye özel kariyer

Geleceğin kariyer modeli: Kişiye özel kariyer
21 Mayıs 2018 - 15:48 www.finansgundem.com

Kamil Kasacı ve Mevlüt Güleç, KariyerİST Projesi çerçevesinde yaptığı ve CareerPass sürecinde geliştirip zenginleştirdiği kariyer eğitimini ve atölyelerde yaptırdığı tüm uygulamaları bu kitap aracılığıyla tüm ilgililere sunuyor.

Ceres Yayınları'ndan çıkan KÖK, bir eğitim ve uygulama kitabı. Yeni çağın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmış, “Farklılaştıran Kariyer İstasyonları” adıyla 2013-2014-2015 yılları içinde KariyerİST Projesi kapsamında uygulanmış, 3 yıl boyunca yaklaşık 720 üniversite, yüksekokul öğrencisi ve yeni mezunun yararlandığı ve hâlihazırda uygulanmaya devam eden yeni bir kariyer modelini içeriyor: Kişiye Özel Kariyer.

Kamil Kasacı ve Mevlüt Güleç, KariyerİST Projesi çerçevesinde yaptığı ve CareerPass sürecinde geliştirip zenginleştirdiği kariyer eğitimini ve atölyelerde yaptırdığı tüm uygulamaları açık bir kaynak olarak bu kitap aracılığıyla tüm ilgililere sunuyor. Ayrıca bu modelin uygulandığı, yaşanmış ve ilham verici hikâyeler eşliğinde okuyucuyu bir kariyer yolculuğuna çıkarıyor.

Öğrenci, girişimci, işsiz, emekli… Hangi yaşta, hangi eğitim düzeyinde ve hangi pozisyonda olursa olsun herkesin kariyer yolculuğunu keyifli hâle getirecek; güçlü yönlerini keşfetmesini, kendisini ifade edebilmesini ve en önemlisi hayat amacını bulup kendi hikâyesini baştan yazabilmesini sağlayacak ipuçlarının yer aldığı kitap özgün ve güncel bir “kariyer” anlayışı ortaya koymakla kalmıyor, kariyer alanında kaynak teşkil edebilecek çok az kitabın olduğu, toplumumuza özgü bir “kariyer konumlandırma”, “kariyer ve gelecek tasarımı” modelinin ise hiç olmadığı Türkiye'de büyük bir boşluğu dolduruyor.

Kitap; hem ortaokul ve liselerde hem de yükseköğrenimde konulacak kariyer konumlandırma ve planlama dersi için müfredata zemin hazırlayabilecek bir altyapı oluşturmasının yanında, kariyer kavramı ve özellikle yeni dönem kariyer yaklaşımlarının, ilgili tüm paydaşlarla (alandaki akademisyenler, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler, kariyer danışmanları, kariyer koçları ve insan kaynakları uzmanları) birlikte ele alınmasına ve zenginleştirilmesine aracı olmayı hedefliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)