BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGeleceğin işini kurmanın tam zamanı!----

Geleceğin işini kurmanın tam zamanı!

Geleceğin işini kurmanın tam zamanı!
27 Ekim 2016 - 09:29 www.finansgundem.com

Otomobil projeleri yapan, sanal gerçeklik projelerinde çalışan genç girişimcileri melek yatırım fonları ve teknoparklardaki kuluçka merkezleri destekliyor

Yeni girişimler, yeni teknolojiler, yeni mesleklerin doğumuna neden oluyor. Daha 5-6 yıl önce ortada olmayan Instagram, Uber, Snapchat gibi şirketler bugün küresel operasyonlar için tüm dünyada yetenekli insanları topluyorlar. Yeni mesleklerin oluşumuna ve istihdam yaratılmasına katkı sağlıyorlar. Kendi hayallerini gerçekleştiremeyen girişimciler başkalarının hayalleri için yeteneklerini konuşturuyor. Başarı oranının Silikon Vadisi'nde bile yüzde 5 olduğunu düşünecek olursanız, Türkiye dijital dönüşümde hızlı adımlar atmak için mesleki eğitim konusunda yeni kararlar almak zorunda. Özellikle internet ekosisteminde iş yapan girişimcilerin sayısı çok yetersiz. Oysa internet, teknoloji, sosyal medya kullanarak çözülecek pek çok teknolojik ve sosyal sorun var.

SORUN ÇÖZEN YARIŞMALAR

Banka ve finans kurumlarının, telekom şirketlerininin ve kuluçka merkezlerinin proje yarışmalarına (Hackathon) katılan girişimciler maalesef pek değişmiyor. Aynı girişimciler farklı sektörlerde şirketlerin yarışmalarına katılıyor. Girişimci havuzunu büyütmek için eğitimden sosyal projelere, devlet kurumlarından belediyelere değişik yarışmalarla küçük girişimcilere özel projelere fırsat vermek gerekiyor. Belediyeler bazı sosyal ve teknolojik inovasyon gerektiren sorunları üniversitelerdeki kuluçka merkezlerinde anlatabilir.

KULUÇKALAR GİRİŞİMCİYE HAZIR

İTÜ ve ODTÜ'nün öncülüğünü yaptığı teknoparkların İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu'nun pek çok şehrinde girişimciler için özel kuluçka merkezleri var. e-tohum gibi özel girişimler Startup İstanbul gibi uluslararası etkinliklerle küresel sermayenin İstanbul'da girişimci avına çıkmasını sağlıyor.

YENİ GİRİŞİMLER YENİ MESLEKLER

Yeni girişimciler internette topladıkları kullanıcı verilerini değerlendirerek müşteri veli nimetimdir diyor. Bu yüzden veri madenciliği, kişisel verilere dayanan pazarlama yetenekleri öne çıkıyor.Gelişen sanal gerçeklik, video, sürücüsüz otomobil ya da hava araçları gibi teknolojiler ve yenilenebilir enerjiye dayanan işler büyüyor.

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI BAŞLIYOR

Her yıl Kasım ayında 160 ülkede aynı anda kutlanan ve girişimcilik adına dünyadaki en büyük seferberlik kampanyası olarak adlandırılan Global Girişimcilik Haftası (GGH), bu sene 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Ekonomik kalkınma ve istihdam yaratmanın en verimli araçlarından biri olan girişimcilik, belirsizlik ortamlarında daha da fazla önem kazanıyor. Girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşları bir araya getirmeyi misyon edinen GGH'nın genel koordinasyonunu 2016'da Endeavor Türkiye ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi üstleniyor. 2015'te düzenlenen GGH Türkiye kampanyasında 300'e yakın paydaş desteğiyle 41 ilde 400 etkinlik düzenlenmiş, bu etkinliklerle 192 bin kişiye ulaşılmıştı. GGH 2016 Türkiye kampanyasında, bu kurumlar arası gerçekleşen işbirliği ile 50'ye yakın ilde konferanslar da düzenlenecek.

Sabah-Timur Sırt

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)