BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGedikli: ‘Faizi artır’ blöfü görülecek----

Gedikli: ‘Faizi artır’ blöfü görülecek

Gedikli: ‘Faizi artır’ blöfü görülecek
05 Şubat 2017 - 10:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, “Enflasyonda trend aşağı yöne inecek. Böyle bir ortamda faiz artışı yangına körükle gitmektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, enflasyonda ilk ay rakamları üzerinden faiz artırımı isteyen çevrelere tepki gösterdi.  Enflasyon üzerinde talep baskısı olmadığını, tamamen kur ve maliyet bazlı bir artış olduğunu vurgulayan Gedikli, “Kur artışlarının etkisi bir defalık, o yüzden geçici. Enflasyonda trend aşağı yöne inecek” dedi. Böyle bir ortamda faiz artışından söz etmenin, yangına körükle gitmek olacağını, hükümetin vergi düzenlemesinin de enflasyonu aşağı çekeceğini dile getiren Gedikli, 'Faizi artır’ lobisinin elinde blöften başka bir şey yok” dedi.
TÜİK, ocakta TÜFE'nin yüzde 2.46 arttığını, ÜFE'deki artışın ise yüzde 3.98 yükseldiğini açıklamıştı. Gedikli, bu artışta kur etkisinin önemine dikkat çekerken, “Enflasyon üzerinde talep baskısı yok. Tamamen kura bağlı, maliyet bazlı bir artış... Enflasyonda trend yıllık bazdadır, kur artışının etkisi ise bir defalıktır. O yüzden bu etki geçicidir. Kur etkisi realize olduktan sonra enflasyon aşağı yönlü olacak” dedi.

KURLAR AŞAĞI YÖNLÜ

ABD’deki verilere de dikkat çeken Gedikli, hem istihdamın hem işsizliğin arttığını, ücretlerin de beklenenin çok altında geldiğini belirtti. ABD’de ekonomi verilerinin Faiz artışını desteklemediğinin ortaya çıktığını vurgulayan Gedikli, "Kurlara operasyon o kadar kolay olmayacak. Kurların daha aşağıda istikrar kazandığı da hesaba katılmalı. ‘Faizi artır’ diyen lobinin elinde, avucunda blöften başka bir şey yok" diye konuştu.  

VERGİ İNDİRİMİ DESTEKLEYECEK

Hükümetin, başta beyaz eşya olmak üzere çeşitli ürünlerle ilgili aldığı 'vergi indirimi' kararının önemine işaret eden Gedikli, "Hükümetin aldığı karar ve gıda ile ilgili düzenlemeler enflasyonun düşüşünü destekleyecektir" diye konuştu. AKŞAM

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 05 Şubat 2017 10:54

    Yeni bir ekonomik görüş, boş ama, siyaset olsun içi dolma dolsun. Bu muhterem veterinerlik okumuş galiba. Olsun AKP Li ekonomi de bilir..