BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı Hikayeleri'Geçen yıl iki kez detoks yaptırdım'----

'Geçen yıl iki kez detoks yaptırdım'

'Geçen yıl iki kez detoks yaptırdım'
24 Ocak 2011 - 08:21 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, geçen yıl iki kere detoks yaptığını söyledi

DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, iş ile yaşam arasında bir denge kurmaya çalıştığını anlatırken, geçen yıl iki kere detoks programına katıldığını da açıkladı.
Şahenk CEO Life dergisine verdiği röportajda iş ve aile yaşamına ilişkin ilginç detaylar aktarırken, detoks deneyimini de şöyle aktardı: “Almanya’da iki kez detoks programına katıldığını söyleyen Ferit Şahenk bu deneyimini şöyle anlattı: “Birincisinde 12 gün. İkincisinde Diana ile beraber bir hafta yaptık. Ardından 5 günlük bir program daha aldık. Detoksun bana en büyük faydası, kafa dinleme imkanı bulmam oldu. Bu hem zihin bakımından iyi oluyor hem normal formal toplantıların dışında bazı konuların daha rahat alışverişini yapabiliyorsunuz. İnsanlar oraya gittiğimde beni fazla aramıyor, sormuyor, e-mail yollamıyor. Telefon ise zaten yasak. Tamamen kapalı değil ama çok önemli bir durum olmadıkça yanıt verilmiyor.”
Benim işi ‘genel’ düşünmek
Bu arada Doğuş Grubu’nun kendine has bir yönetim tarzı olduğunu, kendisinin günlük işlere girmediğini söyleyen Şahenk, bunu şöyle anlattı: “Doğuş, birbirine bağlı, sosyal ortamları da birbiri ile paylaşan bir grup. Gruptaki yönetim tarzımız biraz kendine hastır. Biz gruba bağlı, yaşama bağlı, beraber sosyal olarak da çalışabilen kaliteli bir ekibiz. Bu ekibin belirli görevleri var. Benim gruptaki görevim işi yönetmek değil, genel düşünmek. Dünya nereye gidiyor onu görebilmek, bunun genel işlerimize ve Türkiye’ye etkileri ne olabilir bunu gündeme getirebilmek ve yetki vermek. Gruba bağlı şirketlerimizin her birinin başında çok kaliteli yöneticiler bunuyor. Benim görevim onların işlerini rahat yaptıklarını takip edebilmek. Onların belirli bir vizyon ve stratejiyle yönettikleri işin sonuçlarını yönetim heyetiyle birlikte izleyip gerekli görüşleri ortaya koyabilmek. Yoksa döviz inmiş çıkmış, faiz inmiş çıkmış, ihalede ne fiyat verilecek gibi konular benim işim değil.”
İşkolik değil insankoliğim
FERİT Şahenk iş hayatında babası Ayhan Şahenk’in verdiği bir öğüdü uyguladığını belirterek bir anısını şöyle aktardı: “1997 yılında hiç unutmam, bir gün rahmetli Ayhan Bey’in ofisinde oturuyorduk. ‘Sen ne yapıyorsun, ne yapmak istiyorsun?’ diye sordu. Ben de Garanti Yatırım’da şunu yapıyorum, bunu yapıyorum diye anlattım. ‘Bak’ dedi, ‘Çok kaliteli arkadaşların var. Sen hem hesap veren hem hesap soran konumunda olma. Bir tanesini seçmen lazım’ dedi. Ben de bunu uygulamaya çalışıyorum. Babam ardından da eğer bu grubun başında olacaksan, genelde düşünen, insanları düşündüren ve hesap soran, doğru kurumsal yapıları kurup ona göre bunların devam ettiğini, doğru insanların bunları gerçekleştirdiğini gör ve işleri verdiğin yetkili arkadaşlarının rahatını sağla. Gerisi senin işin değil’ dedi. Bu sözler hayatımı çok değiştirdi. Dolayısıyla ben işkolik değil, insankoliğim.”
Şirkete bağlılık için ‘çalışana botoks yaptırmak’ devreye girdi
KÜRESEL kriz sürecinde artan işsizlikle birlikte, rekabette öne geçmek için şirketlerin iyi elemanlarını ellerinde tutma kaygısı da arttı. Şirketler çalışan bağlılığını ve motivasyonunu artırmak için, botoks hizmetinden, ücretsiz evcil hayvan bakımına, evlat edinme sürecinde araştırmaya yardımcı olmaktan, süresiz izin vermeye kadar, şirketlerin çok çeşitli imkanlar sunuyor. Fortune dergisinin ABD’deki şirket çalışanları arasında yaptığı araştırmada ‘Çalışılacak en iyi 100 şirket’ listesinde ilk sırada SAS şirketi aylık 410 dolarlık çocuk bakımı yardımı ile ilk sırada yer alırken, bazı şirketler de üst sıralarda yer almasalar da verdikleri ilginç hizmetlerle dikkat çekti.
Solaryum imkanı da var
Örneğin, listede 32’nci sırada yer alan ABD’li doğalgaz şirketi Chesapeake Energy, şirket bünyesinde yer alan kanser tarama merkezinin yanı sıra, spor salonunda çalışanlarını stresten kurtarmak için yoga dersleri alınmasına imkan veriyor. Ancak şirketin en dikkat çeken hizmeti, çalışanlarının kozmetik ihtiyaçlarını karşılaması ve şirket binası içinde bir botoks merkezi açılmasına izin vermiş olması. Şirket, spor merkezine 7 tane de solaryum makinesi kurmayı ihmal etmemiş.
Araç ve bisiklet tamiri
Cisco ise, araç bakımı yaptırmaya zaman bulamayan çalışanları için 2 haftada bir bakım servisinin şirkete gelerek bu hizmeti vermesini sağlıyor. Şirket ayrıca gün içinde benzin alınması konusunda da çalışanlarına yardımcı oluyor. Bilişim devi Microsoft’un binasında da bir bisiklet tamircisi bulunuyor. Microsoft bina içinde yer alan 23 ayrı cafe ve restoran ile de çalışanlarına farklı ortamlar sunmayı hedefliyor.
Özel jet de sunuyor
Nustar enerji şirketi de acil durumlarda çalışanları tarafından kullanılmak üzere bir özel jeti hazır bulunduruyor. Örneğin, şirket yakın bir zamanda Karayip Adalarında bulunduğu sırada hastalanan çalışanını almak için bu jeti kullandı. Şirket bu jeti bazen de çalışanlarının ABD dışındaki iştiraklere yaptıkları seyahatlerde kullanmasına izin veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)