BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakGayrimenkulcülerin Körfez çıkarması----

Gayrimenkulcülerin Körfez çıkarması

Gayrimenkulcülerin Körfez çıkarması
12 Eylül 2017 - 07:20 www.finansgundem.com

Dubai Cityscape Global 2017 fuarı dün kapılarını açtı. Türkiye'den 13 firmanın katıldığı fuar, Türk gayrimenkul firmalarının en fazla satış yaptığı Körfez ülkelerinde yapılması açısından dikkat çekiyor

Katar krizinden sonra Dubai’de kapılarını açan Cityscape Global 2017 fuarında Türk gayrimenkul firmaları, projelerini görücüye çıkardı. Geçen yıla göre katılımın azaldığı Dubai Cityscape fuarına bu yıl Türkiye’den Artaş İnşaat, Tahincioğlu, Cathay ve Emlak Konut GYO gibi 4 geliştirici firmanın yanı sıra, aralarında mimarlık ve mühendislik şirketlerinin de olduğu toplam 13 firma katıldı.

Yabancı, ilk günden Artaş’ın kapısını çaldı

Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş İnşaat, geçen yıl fuarda 200 adet konutu satınca, bu yıl fuara 11 projesiyle çıkarma yaptı.

Fuarda gazetecilerle bir araya gelen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu tür fuarlara tanıtım amacıyla katıldıklarını belirterek, söyle konuştu: “Amacımız Türkiye’deki inşaat sektörünün canlılığını bu fuarlara katılarak sürdürmek ve sektöre destek vermek. Bu amaçla Dubai fuarına 11 projeyle katıldık. Daha ilk gün olmasına rağmen yoğun ilgiyle karşılaştık. Blok alımının yanı sıra bizimle proje gerçekleştirmek isteyenler de oluyor.”

Tahincioğlu 2 projeyle fuarda yerini aldı

Tahincioğlu, dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından biri olan ve Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2017 Fuarı’na bu yıl da 2 nitelikli projesi ile katıldı. Cityscape Global 2017 fuarında Nidapark Bomonti ve Nidapark Küçükyalı projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu, uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu.

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alacağız. Sektörümüz için bu organizasyonlar birer fırsat, bizler de bu fırsatları değerlendiriyor ve yeni yatırımcılar ve müşterilerle bir araya geliyoruz. Ülkemizin gücü, yatırım potansiyeli ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.

Yamanevler Dubai’den yurt dışına açıldı

Geçtiğimiz ay ilk kez Türkiye’de lansmanı gerçekleştirilen Yamanevler projesinin ilk yurt dışı lansmanı ise Dubai’de yapıldı. Yeni projeler hakkında bilgi veren Süleyman Çetinsaya, “1.2 milyarlık Yaman Evler projesinin dışında yakın dönemde Avrupa Konutları Arıcılar, Avrupa Konutları Atakent 4B, Vadipark Seyrantepe ve Emar İstanbul projelerine başlayacağız” dedi.

Çetinsaya, Avrupa Konutları markasının Anadolu Yakası’ndaki ilk halkası olan 1.672 konutluk Yamanevler projesinin ön satış döneminde 250 adet konut sattıklarını söyledi. Tema Park projesinde yer alan eğlence Parkı’nın ise 2020 yılında açılacağını açıkladı. Çetinsaya, buraya yılda 10 -15 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Fuar devlet ilişkilerinden etkilenmedi

Firma olarak satışlarının yüzde 5’ni yabancıya yaptıklarını söyleyen Süleyman Çetinsaya, Katar kaynaklı siyasi krizin fuara yansımaları hakkında da konuştu. Çetinsaya, “Yaşanan olaylardan dolayı İş adamları olarak Dubai’de herhangi bir zorlukla karşılaşmadık. Fuar boyunca bize karşı stant alımında giriş ve çıkışlara kadar hiç bir sorun yaşanmadı. Dubai emirliğine ait projelerin sergilendiği holde biz Türk firmaları da projelerimizle yer aldık. Buradaki vatandaş ve iş adamı siyasi gelişmelerle değil, projelerle ilgileniyorlar. Ortadoğu için Türk konut pazarı cazibesini koruyor” diye konuştu.

Projenin ismi caddeye veriliyor

Fuara, Anadolu Yakası’nda Ümraniye’de yapmaya başladıkları Yaman Evler, Başakşehir’deki Tema İstanbul ve Vadi İstanbul projelerinin maketini getirdiklerini söyleyen Çetinsaya, “2500 konutu, ofisi ve AVM’si olan Vadi İstanbul’da toplam 30 bin kişi yaşayacak. Bu ayın 14’ünde AVM’si de açılacak olan projede sadece 130 milyon lirayı yola ve havaraya harcadık. Deneme sürüşlerinin başladığı havaray çalışmaya başladığında her vagonda 250 kişiyi 4 dakikada vadi projesinden Galatasaray’ın stadına taşınabilecek. Ayrıca, bölgeye ismini veren Cendere Vadisi 'nde projemizle birlikte isim değişikliği talep ettik. Vadi İstanbul Caddesi olarak değişmesi için belediyeye müracaat ettik. Meclisten haber bekliyoruz” diye konuştu. (Dünya / Leyla İlhan)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)