BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'den 750 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı----

Garanti'den 750 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı

Garanti'den 750 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı
17 Mayıs 2017 - 09:58 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, 750 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Garanti Bankası, Basel III uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Garanti’nin 4 milyar dolar düzeyinde talep gören 24 Mayıs 2027 vadeli ve 5 yıl geri çağırma opsiyonlu tahvil ihracı, yüzde 6,125 olarak belirlenen kupon oranıyla bugüne kadar Türkiye’den bir bankanın sağladığı en düşük Basel 3 uyumlu sermaye benzeri tahvil getirisi oldu.

Dünya genelinde 300 yatırımcının talepte bulunduğu Garanti Bankası’nın sermaye benzeri tahvil ihracında, BofAML, BBVA, BNPP, Commerzbank, HSBC ve Standard Chartered görev aldı.

İhraca ilişkin değerlendirmelerde bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Garanti Bankası olarak çok başarılı bir işleme daha imza atıp, kupon oranı itibarıyla Türkiye’den bir bankanın bugüne kadarki en düşük Basel 3 uyumlu sermaye benzeri tahvil getirisiyle 750 milyon dolarlık bir ihraç gerçekleştirdik. Basel 3 kriterleri kapsamında Türkiye’deki en düşük maliyet ve en yüksek tutarlı, 10 yıl vadeli, üstelik işlemin 5 katından daha fazla bir talep görerek bu ihracı gerçekleştirmek, Türkiye’nin ve elbette ki Garanti’nin uluslararası finans piyasalarında yarattığı güven ve istikrarın yeni bir göstergesi oldu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)