BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGaranti Yatırım'dan tahvil ihracı----

Garanti Yatırım'dan tahvil ihracı

Garanti Yatırım'dan tahvil ihracı
25 Ağustos 2016 - 09:54 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Türkiye’deki TÜFE’ye endeksli ilk özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi

Garanti Yatırım, Türkiye’de özelleştirilen ilk elektrik dağıtım şirketi olan ve 7 ilde faaliyet gösteren Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, Türkiye’nin ilk enflasyona endeksli (TÜFE’ye endeksli) özel sektör tahvili ihracını gerçekleştirdi. TÜFE’ye endeksli tahvil ihracının, özel sektör tahvil piyasasındaki ürün çeşitliliğini artırırken, yeni tahvil tiplerinin de önünü açabileceği vurgulandı.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., finansman kaynaklarını farklılaştırmak ve gerçekleştirdiği yatırımları için alternatif fon sağlamak amacıyla, 15 Ağustos 2016 tarihinde 200 Milyon TL tutarında ve 3 yıl vadeli, aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasasında TÜFE’ye endeksli ilk özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi. TÜFE+400 bps ile ihraç edilen tahvile, bireysel emeklilik ve sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri ve bankalar ilgi gösterdi.

Garanti Yatırım Araştırma Direktörü Tufan Cömert ilk kez bir şirketin enflasyona endeksli bir tahvil ihraç etmesinin piyasadaki ürün çeşitliliğini artırması anlamında önemli olduğunu belirtti. Cömert’e göre “Piyasada hakim olan ihraç tarzı gösterge tahvil+spread. Bu yöntem fiyatlama anlamında kolay. Faizlerin görece yatay seyrettiği, ek getiri arayışının arttığı dönemlerde talep de yüksek oluyor. Ancak piyasalarda dalgalanmalar arttığında, ya da öngörüde bulunmanın daha zor olduğu dönemlerde yatırımcılar bu kez değişken faizli tahvillere yöneliyorlar. Değişken faizli tahviller de yine piyasada işlem gören bir tahvil+spread olarak çıkıyor ve bazen bunları fiyatlamak oldukça zor olabiliyor”. Enflasyona endeksli tahvillerin piyasa şartlarından ziyade temel ekonomik değişkenlerden etkilenmesi sebebiyle daha az dalgalanacağını belirten Cömert, zaman içinde yatırımcı talebinin de bu yöne doğru kaymasını beklediklerini ifade etti. Cömert ayrıca TÜFE’ye endeksli tahvillerde daha farklı fiyatlama yöntemleri de olabileceğini, Garanti Yatırım olarak bu yönde çalışma yaptıklarını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)