BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGaranti Faktoring'den 13 milyon TL kâr----

Garanti Faktoring'den 13 milyon TL kâr

Garanti Faktoring'den 13 milyon TL kâr
24 Ekim 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Garanti Faktoring, yılın ilk 9 ayında 12.9 milyon TL net kâr açıkladı...

Garanti Faktoring Hizmetleri, 2013 yılının 9 aylık dönemini 12,9 milyon TL net kârla kapattı. Şirket, 30.09.2013 itibarıyla, 1 milyar 492 milyon TL aktif büyüklüğüne, 1 milyar 466 milyon TL faktoring alacak büyüklüğüne ulaşırken, öz kaynakları 117,9 milyon TL oldu.
Garanti Faktoring Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Hulki Kara, bilanço ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu bilgileri verdi:
"2013 yılının 3. çeyreği sonunda, geçen yılın aynı dönemine oranla işlem adetlerimizi % 12 oranında artırarak 27.890 adet faktoring işlemi gerçekleştirdik. Aynı tarih itibarıyla 5.037 adet müşteriye ulaştık. Toplam işlem hacmimizi, sektörde kullanılan karşılığı ile ciromuzu, bir önceki yılın aynı dönemine oranla % 40 arttırarak 7 milyar TL seviyesine getirdik.
Yılın ilk yarısında, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’na uyum süreci kapsamında mevcut 11 adet temsilciliğimizin şubeye dönüştürülmesi süreci, BDDK izinleri ve ardından Ticaret Sicili'ne tescil işlemleri ile birlikte tamamlanmıştır. Yılın 3. çeyreğinde de 10 adet yeni şubemizin izin ve tescil işlemlerini tamamlayıp, faaliyete geçirerek 21 adet şubeye ulaştık. Hedefimiz stratejik lokasyonlarda müşterilerimize daha fazla yakınlaşmaktır.
Bu dönemde çok önemsediğimiz bir gelişme de,Coface Sigorta ile 'alacak sigortası' konusunda hizmet vermek üzere imzaladığımız işbirliği anlaşmasıdır. Piyasaya sunduğumuz ve Türkiye’de faktoring sektöründe bir ilkolan bu yeni ürün ile müşterilerimiz, yurtiçi satışlarından doğan alacaklarının, aciz, iflas, temerrüt gibi risklere karşı garanti altına alınmasını sağlama imkanına kavuşmuş olacaklar. Hem faktoring, hem de sigorta  sektörünün ayrı paketler halinde verdikleri hizmetleri tek üründe birleştiren alacak sigortası ile müşterilerimiz, sigorta şirketleri tarafından halihazırda düzenlenen standart  poliçelerdeki garanti fonksiyonuna ek olarak tahsilat ve finansman hizmetlerinden de faydalanabilecektir. Ağustos ayından itibaren ürünümüzü müşterilerimize sunmaya başladık. Ülkemizde ciddi büyüme potansiyeli olan bu ürünle firmalar, ticari faaliyetlerinde sıklıkla karşılaştıkları tahsilat takibi zorlukları, vadesinde ödenmeme riski ve finansman ihtiyaçlarının çözümünü tek bir kaynaktan sağlayarak, yeni müşterilere ve pazarlara odaklanabileceklerdir.
Şirketimizin, Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum konusundaki uygulamalarını tescil ettirmek amacıyla, geçen yıl ilki yapılan 'Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesi’nin Ağustos 2013 ayında yapılan 2. dönem değerlendirmeleri sonrası 21.08.2013-21.08.2014 dönemine ait Kurumsal Yönetim Derecelendirme notumuz 8,36'dan, 8,76’ya yükseltilmiştir. Bu not ile şirketimiz kurumsal yönetim ilkelerinin sıkı bir takipçisi ve uygulayıcısı olduğunu ve bu konudaki konsantrasyonun sürekliliğini bir kez daha tescillemiştir.
Bu dönemde, bizi mutlu eden bir başka gelişme ise Şirketimizin Uluslararası Kalite 'Altın Yıldızı’na layık görülmesi olmuştur.
Business Initiative Directions (BID) adlı organizasyon tarafından 178 ülkeden şirket liderlerinin sundukları önerilerin sonucunda, Uluslararası Kalite 'Altın Yıldızı' (International Star for Quality) için aday gösterilen şirketimiz, uygulamalarında ve süreçlerinde kalite yönetimine ve inovasyona verdiği önem ile bu ödüle layık görülmüştür. Müşterisinin memnuniyetini, müşterilerine kaliteli ve hızlı hizmeti, faaliyetlerinin odak noktasına yerleştiren Garanti Faktoring Hizmetleri, söz konusu ödüle layık  görülmesine neden olan performansını artırarak sürdürmeye devam edecektir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)