BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası'ndan o projeye destek----

Garanti Bankası'ndan o projeye destek

Garanti Bankası'ndan o projeye destek
27 Mayıs 2016 - 17:25 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, TÜSİAD ve TÜRKONFED’in “Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi”ne destek veriyor

Garanti Bankası, KOBİ’leri desteklemek, ihtiyaç duydukları mentorluk ve eğitim gibi imkânları sağlamak üzere, TÜSİAD ve TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) işbirliğiyle yürütülen Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’ne (BORGİP) destek veriyor. Proje kapsamında, yerel firmaların temel finansman, satış, pazarlama ve aile işletmelerinde kurumsallaşma sorunlarına çözüm önerisinde bulunmak amacıyla, Elazığ’da, “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” konulu bir toplantı gerçekleştirildi. 26 Mayıs 2016 Perşembe günü yapılan toplantıya katılan Garanti Bankası Özel Kredi Tahsilatlarından Sorumlu Birim Müdürü Atilla Sütgöl, “Şirketlerimizi Büyütürken Temel Finansman Yönetimi” konusunu ele alarak KOBİ’lerin büyüme aşamasında finansman yönetiminde karşılaştıkları ortak zorlukları aktardı.

Projeyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “KOBİ Bankacılığı’nda ciddi bir birikime ve saha tecrübesine sahip olan Garanti Bankası, sunduğu zengin finansal ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin çözüm ortağı oluyor. Danışmanlık hizmetleriyle KOBİ’lere yol göstermeye, bilgi birikimiyle vizyonlarını güçlendirmeye çalışıyor. Garanti Bankası olarak, KOBİ’lere, ihtiyaç duydukları yatırım finansmansı, mentorluk ve eğitim gibi imkânları sağlamak üzere, Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’nde, TÜSİAD ve TÜRKONFED ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Garanti, KOBİ’lerin büyümelerinin önündeki engelleri tespit edecek proje kapsamında; mentorluk, danışmanlık hizmetleri, nitelikli insan kaynaklarına erişim, teknoloji kullanımını artırmaya yönelik danışmanlık, pazarlama, satış ve ihracat konularında destek sağlayacak.” dedi.

TÜSİAD ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise “BORGİP’in ana fikri bölgelerarası gelişmişlik farkını azaltmak. Projede özgün olan fikir, dışarıdan bir şey beklemek yerine, bölge insanıyla birlikte, o bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak. Bölgede yaptığımız pek çok toplantı neticesinde, KOBİ’lerin özellikle iki alanda eksikliğini tespit ettik. Birincisi; bir işi yapma, yürütme, büyütme becerisi için gereken bilgi, deneyim ve yönetim becerisi, ikincisi de bu işleri yapabilmek için gereken nitelikli insan kaynağının yokluğu. Projede, özellikle bu iki alanda KOBİ’lere destek olmayı hedefliyoruz. Ayrıca, ülkenin batısı ve doğusunda benzer sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tanışarak işbirliği yapabilmeleri için bir platform oluşturuyoruz. Bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının azaltılması ve bölgede refahın artması hedefiyle yola çıkan projenin en önemli ayaklarından biri, bölgede pilot çalışma yapıp, bu çalışmadan başarı hikâyeleri çıkarmak. Hikâyelerin başarıya ulaştıktan sonra yaratacağı çarpan etkisi ve kurulacak destek platformunun yardımıyla, kurumsal ve uzun vadeli bir yapıya dönüşüm sağlayabilmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

TÜSİAD-TÜRKONFED işbirliğiyle yürütülen BORGİP kapsamında, bölge kalkınma ajansları ve TÜRKONFED Bölgesel Federasyonları desteğiyle oluşturulan 1.000’e yakın firmanın yer aldığı havuz içinden, büyüme potansiyeli bulunan 100 firma seçildi. Bu firmaların temel ihtiyaç ve durum analizi, yönetim danışmanları tarafından yüz yüze yapıldı ve sonuç raporları paylaşıldı. Analiz edilen 100 firmadan, mentor desteği kapsamında değerlendirilmek üzere pilot olarak seçilen 26’sının, TÜSİAD ve TÜRKONFED üyesi mentorlarla bir araya geldiği toplantılar yapıldı. Mentorlar firmalara büyüme stratejileri ve genel yönetim konularında yol gösterdi, her firma yöneticisinin ihtiyaç duyduğu temel konularda deneyimlerin paylaşıldığı toplantılar düzenlendi. Kalan firmalara projenin diğer destek mekanizmalarından yararlanmaları için birer davet mektubu gönderildi.

Pilot çalışmadan elde edilen veriler doğrultusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden başlayarak ülke çapındaki tüm KOBİ’lere ulaşmayı hedefleyen projeyle; sanayinin büyümesine, yatırımların artmasına ve iş ortamının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu davut27 Mayıs 2016 22:51

    La bu ülke bu pompacıya kadar düştü mü? Tayyip bey haklı bu ülkede kökten bir değişiklik lazım.