BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası'na Düşük Karbon Kahramanı ödülü----

Garanti Bankası'na Düşük Karbon Kahramanı ödülü

Garanti Bankası'na Düşük Karbon Kahramanı ödülü
15 Nisan 2016 - 12:32 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Düşük Karbon Kahramanı” ödülüne layık görüldü.

Garanti Bankası, bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen İstanbul Karbon Zirvesi’nde, sürdürülebilirlik ve karbon yönetimi konusunda yürüttüğü çalışmalarla, “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünü kazandı. Garanti, 2015 yılında açıkladığı, doğrudan ve dolaylı çevresel ayak izini nasıl yönettiğini, Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişini desteklemeye yönelik taahhütlerini içeren İklim Değişikliği Eylem Planı ile ödüle layık görüldü. Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin yol haritasının tartışıldığı zirve kapsamında, üretim ve tüketimde karbon yönetimini en iyi şekilde uygulayan, düşük karbon ekonomisi için uğraş veren kurumları desteklemek, aynı zamanda bu konuda kamuoyu bilinirliğini artırmak amacıyla “Düşük Karbon Kahramanı” ödülleri veriliyor.

Garanti Bankası, Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecinde, sürdürülebilirliği hem kendi faaliyetlerine entegre etme hem de kredilendirme süreçleriyle müşterilerini bu konuda bilinçlendirmede finans kuruluşlarına büyük görevler düştüğüne inanıyor. Sürdürülebilirliğe büyük bir hassasiyetle ele alan Garanti, bu kapsamda geçtiğimiz yıl, iklim değişikliğiyle mücadele için hazırladığı, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarında önemli etkiler yaratacak aksiyonları içeren İklim Değişikliği Eylem Planı’nı açıkladı. Garanti, plandaki taahhütleri doğrultusunda, kendi faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salımını azaltmaya yönelik çalışmalar yaparken, finanse ettiği projelerin çevreye olan etkilerini de en aza indirmeleri için müşterilerinin gerekli önlemleri almalarını sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)