BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray'da yeni dönemde neler olacak?----

Galatasaray'da yeni dönemde neler olacak?

Galatasaray'da yeni dönemde neler olacak?
18 Haziran 2017 - 07:33 www.finansgundem.com

Finansal açıdan sürekli başarısız olan Galatasaray, elindeki mülklerini satarak ekonomisini düzeltmeye çalışıyor

Türkiye’de büyük kulüplerin en önemli sorunlarından biri yüksek transfer bütçeleri. UEFA’da bunun önüne geçmek için Finansal Fair Play kriterleri getirdi. Galatasaray’da da önceki sezonlarda yüksek futbolcu ücretlerinin 65 milyon Euro’yu aşmaması gerekiyordu. Bu yasağın gelecek sezon için kalktığını hatırlatan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA ile tekrar masaya oturduklarını açıklayarak, “Bu harcama serbestliğini tehlikeli buluyorum. Belli bir mali disiplinden şaşmamak için tekrar masaya oturuyoruz. Bunun için UEFA ile iki kere görüşme yaptık. UEFA’nın gözü önünde bir plan yapalım istiyoruz. Elimizi kolaylaştırır, bunlara uyarsak ileride başımız derde girmez. Harcama serbestliği günübirlik başarıyı elde etmek için yapılıyor. Sonra bu harcamalar kontrolden çıkıyor” dedi.

TARAFTAR SABREDEMİYOR

Bunları yaparken Galatasaray’ın her zaman şampiyonluğa oynayan hazır bir kadroya sahip olması gerektiğinin altını çizen Dursun Özbek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu sezon 4 genç oyuncumuzu kampa götüreceğiz. Ancak Türkiye’de gençleştirme kolay bir olay değil. Türk futbolunda taraftarın sabrı pek yok. Her sene hazır bir kadro ile oynamak istiyorlar. Yani 3-4 sene nadasa çekilelim bekleyelim kadroyu gençleştirelim diyemiyorsunuz. Böyle olunca da tüm büyük takımlar hazır bir takım ile mücadele etme durumunda. Böyle bir takıma gidince de gençler çok şans bulamıyor. Avrupa’da bazı kulüplerin genç oyuncular üzerine projeleri var. Oyuncu fabrikası haline gelmişler. Ama onların amacı son derece ticari. Oynatıyor ve satıyor. Bizdeki kulüpler ticari kulüpler değil. Hepsi zarar ediyor. Ticari olsa zarar etmezler.”

TRANSFERDE ZARAR YOK

Transfer harcamalarında da son iki sezondur başarılı olduklarını söyleyen Dursun Özbek, şunları anlattı: “Son iki yılda 32 milyon Euro transfer yapmışız. 32 milyon Euro’luk da oyuncu satmışız. Son satışla artıya geçtik. Bizden önce eksi 30-40 milyon Euro’lar konuşuluyordu. İşin ekonomik ucunun kaçmaması için belli bir dengede götürüyoruz. Türkiye’de en çok şampiyonluk yaşayan kulüp biziz. Ama her sene şampiyon olmamız imkânsız. Yıldız oyuncular için de planlarımız var. Ancak bunlar kulüp bütçesini sarsmamalı.”

AMATÖR BRANŞLARDA BAŞARILIYIZ

BU sezon amatör branşlar alanında da önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizen Dursun Özbek, şöyle devam etti: “Amatör branşlarla ilgili Galatasaray aslında başarılı bir sezon geçirdi. Yüzme, yelken ve voleybol alanlarında önemli işler yaptık. Baskette bu yıl çok başarılı olamadık. Bir önceki dönemde 5-6 milyon dolarlık bir bütçe ile oynarken, Turkish Airlines Euroleague’e çıkınca bütçeyi 10 milyon dolara taşımak zorunda kaldık. Belli bir seviyeye gelebildik. Burada kupaya oynayan takımların bütçeleri 30 milyon dolar seviyelerinde. Bütçemizi bu sezon normal seviyelere çekeceğiz.”

BAŞKANIN BRUMA HESABI

Bruma transferi ile ilgili olarak da çok tartışmalar yaşandığını anlatan Dursun Özbek, “Burada kâr mı ettik, zarar mı? Bunu anlatmak çok kolay. Bu işin basit bir formülü var o da şu:

- Bruma’yı 12 milyon Euro’ya satın aldık ve 5 yıllık anlaşma yaptık.

- Yani Bruma’nın yıllık maliyeti 2.4 milyon Euro oldu.

- Bu oyuncu biz de 4 yıl forma giydi toplam 9.6 milyon Euro eder.

- Geriye bir yıl kaldı o da 2.4 milyon Euro eder.

- 15 milyon Euro’ya sattık, bu 2.4 milyon Euro’yu da düştüğümüz zaman 12.6 milyon Euro kalır.

- Bu da bu transferden Galatasaray’ın kârını gösterir. Bu işi bilen bu hesabı bilir. Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)