BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray CAS'tan müjde alabilir mi?----

Galatasaray CAS'tan müjde alabilir mi?

Galatasaray CAS'tan müjde alabilir mi?
04 Mart 2016 - 13:18 www.finansgundem.com

Galatasaray'ın UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesinin yankıları sürüyor. Hukukçular ceza konusunda ne düşünüyor?

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Sedat Doğan ve CAS hakimi Türker Arslan cezayı değerlendirdi.

Hukukçu kimliğiyle de bilinen Galatasaray'ın eski yöneticisi Sedat Doğan ve CAS hakimi Türker Arslan, UEFA'dan Galatasaray'a gelen men cezası sonrası açıklamalarda bulundu.
Doğan, CAS'ta gelen cezanın değişmeyeceğini ifade ederken, CAS hakimi Türker Arslan ise CAS'a yapılan her itirazın olumlu sonuç vermeyeceğini belirtti.

'Yönetim pırıl pırıl bir Galatasaray almadı'

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Sedat Doğan, Karar gazetesine yaptığı açıklamada Galatasaray'ın aldığı cezayı ve son dönemde yaşananları değerlendirdi.

Doğan, 'Bu yönetim pırıl pırıl bir Galatasaray almadı. Bu cezanın alınmasında onların payları var demek yanlış olur' diye konuşurken, ceza öncesi uyguladıkları yolu ise; 'Biraz daha iyi hareket edilemez miydi? Transferlerde biraz daha dikkat edilseydi daha iyi olurdu' sözleriyle eleştirdi.

Eski yönetici, 'Bu cezanın alınmasının müsebbibi bu yönetim değildi ama hiçbir Galatasaray yönetimi gelen cezayı bu yönetimin başarısıdır dememeli. Özü doğru olsa bile bu şekilde açıklama yapılmamalıydı' sözleriyle Cengiz Özyalçın'ın açıklamalarını eleştirdi.

Galatasaray'ın nasıl bir yol izleyebileceği sorusuna ise; 'CAS'a gideceklerini söylüyorlar. Belki haklı oldukları argümanlar vardır. Bu cezayı da tam bir başarı olarak görmüyorlar. Tam tersi daha iyisini de yapabileceklerini düşünüyorlar' diye konuştu.

'UEFA'nın kararı kolay kolay değişmez'

CAS'tan Galatasaray'a nasıl bir cevap gelebileceğini sorduğumuzda ise Doğan, 'UEFA'nın verdiği kararın kolay kolay orada değişebileceğini düşünmüyorum' diyerek cezanın değişmeyeceğinin altını çizdi.

'Bizde görev alınmaz, görev verilir'

Galatasaray'ın olası bir erken seçime gidip gitmeyeceği konusunda konuşmayan Doğan, seçim olursa aday olur musunuz sorumuza da; 'Bizde görev alınmaz, görev verilir. Galatasaray'ın bir ihtiyacı var ise, biz elimizden geleni yaparız. Bunun için makam şart değil. Tek düşüncem bu yönetimin başarılı olmasıdır' dedi.

'Galatasaray gibi davransaydı sezon ortasında hoca değiştirmezdi'

Hamza hocaya da değinen Sedat Doğan, 'Hamza Hamzaoğu'nun gönderilmesini çok doğru bulmuyorum. Galatasaray eğer Galatasaray gibi davransaydı sezon ortasında hoca değiştirmezdi. Bir durum değerlendirmesi yapardı öncesinde' sözleriyle yönetimin hoca değişikliğini eleştirdi.

'Galatasaray'ın büyüklüğü taraftarındadır'

Cevat Güler ile Galatasaray'ın şampiyon olduğunu hatırlatan Doğan, 'Galatasaray'ın büyüklüğü taraftarındadır' derken, 'Akhisar ile oynanan kupa maçında taraftar baştan sona destekledi. Galatasaray taraftarı olmak bu demektir' açıklamasıyla taraftara övgüler yağdırdı.

Türker Arslan: CAS'a yapılan her itiraz olumlu sonuç vermez

CAS hakimi Türker Arslan, Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasıyla ilgili; 'Ben bu cezayı bekliyordum. Son gelişmeler bunun işaretiydi. Benim için sürpriz olmadı' diye konuştu.

'Bir yerde bakıldığı zaman bu ceza yönetimin başarısı'

Galatasaray 2. Başkanı Cengiz Özyalçın'ın 'Bu ceza Galatasaray yönetiminin bir başarısıdır' sözlerine ise; '+1'i kurtarmaları açısından bunu söylemesi doğal. Bir yerde bakıldığı zaman bu yönetimin başarısı. Daha ağır bir ceza almaktan kurtardılar Galatasaray'ı' diyerek cevapladı.

'CAS'a gitmeme düşüncesinde olabilirler'

Galatasaray'ın nasıl bir yol izleyeceği konusunda soru ilettiğimiz Arslan, 'CAS'a gidip gitmeme konusunda bir karar verecekler. Kararı iyi bulma düşüncesiyle CAS'a gitmeme düşüncesinde olabilirler' dedi.

'CAS kararını 4 ay içerisinde açıklıyor'

Sarı-Kırmızılıların CAS'a gidip gitmeme kararıyla ilgili de; 'Kendilerinin tercihi, CAS'a yapılan her itiraz olumlu sonuç vermez' diyerek cevap verdi. Öte yandan CAS hakimi; 'CAS verdiği kararını 4 ay içerisinde açıklıyor ama bazen bu süre daha da kısa sürebiliyor' açıklamasıyla Sarı-Kırmızılı ekibin başvurusunda ne kadar bekleyeceğini söyledi.
Dursun Özbek ve yönetimine de değinen Arslan, 'Galatasaray'ın şuan ekonomik bir takım sorunları olduğu bir gerçek. Dursun Özbek ve yönetimi bunu çözmeye çalışıyor iyi niyetli bir şekilde' açıklamalarıyla yönetimin politikasını doğru bulduğunun altını çizdi.

'Galatasaray'ın aldığı ceza örnek olmalı'

'Galatasaray'ın aldığı ceza Türk kulüplerine örnek olmalı. Kulüplerimiz artık daha çok dikkat etmeli, ayaklarını yorganlarına göre uzatmalılar. Bu şekilde açık vermeye devam ederler ve dikkat etmezlerse diğer kulüplerimize de cezalar kapıda' açıklamalarıyla da Galatasaray üzerinden diğer kulüplere uyarılar bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)