BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray CAS'a gider mi?----

Galatasaray CAS'a gider mi?

Galatasaray CAS'a gider mi?
02 Mart 2016 - 16:03 www.finansgundem.com

UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti.. Peki Galatasaray CAS'a gidecek mi?

UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. 1 yıllık men cezasının ardından en çok merak edilen konu da Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde bahsettiği CAS meselesiydi. Ancak sarı-kırmızılılarda 1+1 yerine 1 sene olarak ceza gelince CAS'a başvurulmaması fikri ağırlık kazandı.

Galatasaray'a UEFA'dan gelep 1 yıllık men cezasının ardından en çok merak edilen konu da Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde bahsettiği CAS meselesiydi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Özbek, men durumunda CAS'a başvurabileceklerini belirtmişti. Ancak sarı-kırmızılılarda 1+1 yerine 1 sene olarak ceza gelince CAS'a başvurulmaması fikri ağırlık kazandı.

Öte yandan, UEFA kulüp üzerindeki incelemelerin titizlikle sürdürüleceğini bildirdi. Buna göre sarı-kırmızılılar önümüzdeki dönemde mali açıdan dikkatli olmaya devam etmek durumunda.

BAKAN KILIÇ: ULUSLARARASI KURULLAR ESNEKLİK GÖSTERMİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, UEFA'nın , Galatasaray'ı finansal fair play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etmesiyle ilgili olarak, "Görüldüğü gibi uluslararası kurullar bu noktada hiç esneklik göstermiyor. İnşallah en kısa süre içerisinde toparlarlar ve Galatasaray tekrar Avrupa'daki yolculuğuna devam eder" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, katıldığı bir spor programda UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'nun, Galatasaray'ı finansal fair play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle UEFA organizasyonlarından 1 yıl men etmesini değerlendirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün UEFA'dan aldığı men cezasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Bu ceza , herkesin sorumluluğunu iyi bilmesi ve bu noktada da ortaya doğru bir çabanın konulmasının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Maalesef bir kulübümüz 1 yıl Avrupa'dan men cezası aldı. Üzücü bir durum. Umut ediyorum ki geleceğe yönelik olarak da yapılması gereken çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)