BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatarasay 'sessiz sedasız' finalede----

Galatarasay 'sessiz sedasız' finalede

Galatarasay 'sessiz sedasız' finalede
04 Mayıs 2016 - 23:43 www.finansgundem.com

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda 3-1 kazandığı maçın rövanşında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalarak finale yükseldi

Ve Ziraat Türkiye Kupası'nın ilk finalisti Galatasaray oldu... Sarı kırmızılılar yarı final ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Rizespor ile Arena'da 0-0 berabere kalarak adını finale yazdırdı. Galatasaray'ın finaldeki rakibi yarın oynanacak Fenerbahçe-Konyaspor maçının ardından belli olacak.Galatasaray, 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı'ndaki finalde Fenerbahçe ya da Torku Konyaspor'la karşılaşacak.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Cemal Bingül, Mehmet Yıldırım
GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Donk, Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu (Dk. 70 Sinan Gümüş), Emre Çolak, Yasin Öztekin (Dk. 46 Olcan Adın), Podolski (Dk. 87 Umut Bulut)
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Ertuğrul Ersoy, Ümit Kurt, Murat Duruer, Koray Altınay, Makiadi (Dk. 66 Deniz Kadah), Ahmet İlhan Özek (Dk. 76 Dhurgham İsmail) , Sylvestre, Sercan Kaya, Tuszynski (Dk. 46 Mehmet Akyüz)
SARI KARTLAR: Dk. 29 Donk (Galatasaray), Dk. 30 Ertuğrul Ersoy (Çaykur Rizespor)

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI:
10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı, karşısına aldığı Carole'ü geçtikten sonra ceza alanına girdi. Orhan, pasını penaltı noktası civarındaki takım arkadaşı Ahmet İlhan Özek'e aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, kaleci Muslera'yı geçen top, direkten döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
Aynı dakika içinde karşı atak geliştiren Galatasaray'dan Yasin Öztekin'in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
21. dakikada Podolski'nin savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Yasin Öztekin, kaleci Gökhan Akkan'dan sıyrılmak istedi ancak meşin yuvarlak Gökhan'dan döndü. Dönen topu alan Emre Çolak, kaleci Gökhan'ı çalımladıktan sonra ceza alanı içi sağ tarafından son çizgiye indi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topu savunmada Ümit Kurt kafayla uzaklaştırdı.
22. dakikada Sercan Kaya'nın ara pasıyla ceza alanına giren Ahmet İlhan Özek, sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top Uruguaylı file bekçisinden döndü. Ahmet İlhan, yeniden kendisine gelen meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi ancak Denayer kafayla çizgi üzerinden topu çıkardı.
54. dakikada savunma arasına atılan topla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Sercan Kaya, Carole'den sıyrıldıktan sonra dar açıya rağmen vuruşunu yaptı ama kaleci Muslera, ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.
62. dakikada Galatasaray, mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Çaykur Rizespor'un risk aldığı bölümde gelişen 2'ye 1 Galatasaray atağında soldan topa ceza sahasına giren Podolski, pasını arka direkteki Sabri Sarıoğlu'na aktardı. Alman futbolcu, istediği gibi bir pas veremezken Sabri'nin zor pozisyonda şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
75. dakikada Muslera'nın degajla rakip yarı alana gönderdiği topa kendi sahasından hareketlenen Sinan Gümüş, yaklaşık 30 metre sürdüğü topla Ümit Kurt'tan sıyrılarak, sağdan ceza alanına girdi. Genç oyuncunun kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya çaprazdan vuruşunda top az farkla uzak köşeden auta gitti.
89. dakikada Umut Bulut'tan aldığı pasın ardından çalımlarla ceza alanına giren Sinan Gümüş, kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak genç kaleci soluna gelen topu yatarak kornere çeldi.

BAYARSLAN'IN SALDIRI SONRASI İLK MAÇI
Galatasaray-Çaykur Rizespor karşılaşmasını yöneten hakem Volkan Bayarslan, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta bir taraftarın saha içinde saldırısına uğramasının ardından 10 gün sonra yeniden görev aldı.

SNEIJDER KADRODA YER ALDI
Yaşadığı sakatlık sonrası 4 maç sahalardan uzak kalan ve Fenerbahçe derbisine yetiştirilen Hollandalı yıldız, bu müsabakanın ardından takımının 3 karşılaşmasını daha kaçırırken, Çaykur Rizespor önünde yedekler arasında sahaya çıktı. Çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren ve tedavi olan Sneijder'in teknik direktör Jan Olde Riekerink tarafından 18 kişilik kadroya alınması, oyuncunun Beşiktaş derbisinde tamamen hazır durumda olacağı şeklinde yorumlandı.

SİNAN GÜMÜŞ GERİ DÖNDÜ
Galatasaray'da 88 gün sonra yeniden sahalara dönen Sinan Gümüş 74. dakikada gole de çok yaklaştı. Fernando Muslera'nın degajıyla rakip yarı alanın ilk metrelerinde topu önüne alan Sinan Gümüş ceza alanına kadar girdi. Sağ çaprazdan yaptığı şut direği yalayarak dışarı çıktı. Pozisyon sonrası Sinan'a büyük alkış geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)