BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGalataport'a 6 banka finansman sağlayacak!----

Galataport'a 6 banka finansman sağlayacak!

Galataport'a 6 banka finansman sağlayacak!
31 Ağustos 2016 - 11:45 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında yapılan Galataport projesinde finansman için imza töreni yapılıyor. Doğuş Grubu CEO'su Galataport'a toplam 4,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında yürütülen Galataport projesinde finansman kredisinin imza töreni yapıldı.

Basın toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan şunları söyledi: "Ülkemizini potansiyeline inanan bir grup olarak uzun vadeli bir bakış açısıyla projeleri hayata geçiriyoruz. Özel sektörün canlılığı ve ekonominin güçlü potansiyeli gibi avantajlara odaklanan hızlı büyüme ve yatırım sürecimiz bu yıl da devam ediyor. Öncelikli stratejimiz yurt içi ve yurt dışında değer yaratmak.

4,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Altı yerli bankanın katılımıyla 1,02 milyar euro finansman sağlandı. Finansmanı Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Garanti, Finansbank, İş Bankası ve TSKB karlılayacak. Galataport projesinn finansmanı 3,5 yıl anapara ödemesiz toplam 14 yıl vadeli olacak şekilde imzalandı. İstanbul'un tarihi açıdan en önemli noktalarından birinde yer alan projenin 2018'in son çeyreğinde tamamlanmasını hedeflemekteyiz. Yepyeni bir yaşam alanı olması için 4,5 milyar liralık yatırım yapacağız. Galataport projesi içinde barındırdığı faaliyet alanı ve yatırım ile ülke turizmine önemli katkılar yapacak. 7 milyon yabancı ziyaretçiyle 5 milyarlık turizme katkı sağlamasını bekliyoruz. 20-25 milyon ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz.

Hong Kong kökenli bir grupla Karaköy tarafındaki tarihi binalar için bir anlaşma yaptık. Tarihi binalar korunacak ve aslına uygun halde yenilenecek. Projeye 500 milyon TL tutarında doğrudan yabancı yatırım söz konusu olacak. "

Galataport 112 bin metrekarelik planlama alanına sahip. 10 bin metrekarelik rıhtım alanına sahip. 30 bin metrekarelik alan yeşil alan olacak. "

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili törendeki konuşmasında şöyle konuştu: "Doğuş Holding turizm yatırımlarında yiyecek içecek ve eğlence sektöründe en büyüklerden bir tanesi. Galataport İstanbul'un en önemli gayrimenkul projesi. İstanbul'un tüm sosyal yaşantısını değiştirecek."

ŞAHENK: TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ GAYRİMENKUL PROJESİ

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk konuşmasında şunları söyledi: "Bu projenin Türkiye için çok büyük önemi var. Türkiye'ye katacağı değer bakımından çok önemli. Galataport belki de Türkiye'nin en önemli gayrimenkul projesi. Projenin finansmanı altı güzide Türk bankası tarafından sağlanması bu dönemde çok önemli. Finansmanın ölçeği, vadesi bizlerin ve finans sektörünün gücünü göstermesi bakımından önemli. Bugünkü imza töreni Türk iş alemi olarak nereden nereye geldiğimizi göstermesi açısından bir gurur vesilesidir.

Projenin iki hedefini vurgulamak istiyorum. İlk olarak 200 yıldır İstanbul halkının erişimine kapalı liman sahası kullanıma açılacak. İkinci olarak kruvaziyer turizminde İstanbul hak ettiği yere yükselecek. Galataport tamamlanma sürecinde ve hayata geçtiğinde yaratacağı binlerce iş olanağına ek olarak 500 milyon TL doğrudan yabancı yatırıma vesile olacak. "

BANKA MÜDÜRLERİ NE DEDİ?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın konuşmasında "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İstanbul'a Türkiye'ye güvenen herkese biz de güveniyoruz. Böyle bir projede Ziraat olarak bulunduğumuz için mutluluk yaşıyoruz" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "Çok önemli bir proje. Tarihi doku açısından, turizm açısından önemli bir proje. Ülkenin geleceğine ilişkin en ufak bir kaygımız yok" diye konuştu.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, "En büyük finansör olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler Türkiye'nin parlak ve güçlü geleceğine yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, "Olağanüstü dönemde bu olağanüstü projeyi finanse etmekten gurur duyuyoruz. Böyle bir yerin bir ikincisi yok, çok önemli. Sosyal dokusu itibariyle çok inandığımız bir proje. Biz hissedar değiştirdik, bu projeyi onlara da anlattık" dedi.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce de "Bu projede yer almaktan onur duyuyoruz. Projenin bulunduğu bölgeye yapılacak yatırımları hayal edince ayrı bir heyecan duydum" diye konuştu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil şunları kaydetti: "Biz Garanti olarak böyle güzide projede olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemizin çok önemli yatırımlara ihtiyacı var. Bu sosyal, kültürel ve tarihi anlamda bir ilki temsil ediyor. Çıkacak eseri tahmin bile edemiyorum. Daha fazla projeye ihtiyacımız var, biz de bankalar olarak destek olmaya devam edeceğiz." 

YKB, 275 milyon Euro
Garanti Bankası, 255 milyon Euro
İş Bankası, 150 milyon Euro
Ziraat Bankası, 130 milyon Euro.
TSKB, 110 milyon Euro
Finansbank, 100 milyon Euro

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup31 Ağustos 2016 17:40

    Devlet bankasının payı yüzde 10, geri kalanı özel bankalardan, buna bile at gözlüğüyle bakanlar var, pes doğrusu pess.. keşke halk bankası da olsaydı...

  • temel31 Ağustos 2016 13:39

    durmak yok hizmete devam.

  • vatansever31 Ağustos 2016 12:12

    birde 3,5 sene hic geri odemesiz..........

  • vatandaş31 Ağustos 2016 11:55

    Milletin malını devletten alıyorsun fakat ödeyeceğin parayıda devlet bankasından borç olarak alıyorsun....Diyecek birşey bulamadım...Cebinden bir kuruş çıkmadan devletten mal almak.....Bunun adına ne denir herkes biliyor....YAZIKLAR OLSUN...