BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGalata'da çatlak paniği----

Galata'da çatlak paniği

Galata'da çatlak paniği
24 Haziran 2017 - 16:47 www.finansgundem.com

Galata Kulesi’ne komşu parseldeki metruk bina yıkıldıktan sonra başlayan inşaat ve temel atma çalışmaları Galata Kulesi de dahil etraftaki binalarda paniğe yol açan çatlakların görülmesine neden oldu

Galata Kulesi’ne komşu parseldeki metruk bina yıkıldıktan sonra inşaat başladı. Kayalık zeminde kuyu temel çalışması sırasında alınan tüm önlemlere rağmen, her biri en az 100 yaşındaki binalarda çatlak oluştu. Belediye ‘sorun yok’ dese de, duvarında çökmeler meydana gelen binalardan birinde oturan tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer, “Galata Kulesi’nin temelinde çatlaklar olduğu söyleniyordu. Bu sarsıntılar çatlakları büyütmüş olabilir. Kulenin çökmesinden korkuyoruz” dedi.

Şişhane, Galatakulesi Sokak 2 numaradaki metruk bina geçtiğimiz yıllarda el değiştirdi. Binayı satın alanlar 3 hafta önce kalıntıları kaldırarak inşaata başladı. İnşaat izninin alınmasının ardından binanın etrafı bariyerlerle kapatıldı ve işçiler kuyu temel için zemindeki betonu kırmaya başladı. Galata Kulesi’ne bakan tarafa perde beton döküldü. Ancak iş makinesinin zemindeki taşları kırarken oluşturduğu titreşimler nedeniyle yan binalarda çatlaklar oluştu.

'ÇATLAKLAR BÜYÜYOR'

Çatlayan binalardan biri de tiyatrocu Gülsen Tuncer ve yönetmen eşi Engin Ayça’nın eviydi. Galatakulesi Sokak, 4 numaradaki 120 yıllık apartmanın girişindeki taşlar düştü. Tavan ve zeminde derin çatlaklar oluştu. Evin kapıları oluşan kayma nedeniyle işlemez oldu. Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, titreşimler nedeniyle evindeki tabloların yamulduğunu, kitapların bile yere düştüğünü anlatan Gülsen Tuncer, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Beyoğlu Belediye Başkanlığı, BİMER, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk. Bu inşaat çalışması Galata Kulesi’ni bile yıkabilir. Belediyeden gelip baktılar. ‘Sorun yok’ dediler ancak binalardaki çatlaklar büyüyor. Galata Kulesi’nin çökmesinden ya da devrilmesinden korkuyoruz” dedi.

'KORKUYORUZ'

Galata Kulesi’ni her gün yüzlerce kişinin ziyarete geldiğini anlatan Gülsen Tuncer, “İnşaat elbette ki yapılacak ancak sağlıklı bir şekilde devam etmeli. Böyle devam ederse binalardaki çatlaklar büyüyecek. Galata Kulesi ya da buradaki bir bina yıkılırsa can kaybı olmasından korkuyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)