BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinG3 Forum'un teması 'Yırtıcı Fikirler'----

G3 Forum'un teması 'Yırtıcı Fikirler'

G3 Forum'un teması 'Yırtıcı Fikirler'
07 Kasım 2014 - 06:46 www.finansgundem.com

​G3 Forum, bu yıl doğadan esinlenerek girişimci ve girişimci adaylarının ‘Yırtıcı Fikirleri’ni, kurt, kaplan, şahin ve baykuş temasıyla, 18 Kasım’da

G3 Forum, bu yıl doğadan esinlenerek girişimci ve girişimci adaylarının ‘Yırtıcı Fikirleri’ni, kurt, kaplan, şahin ve baykuş temasıyla, 18 Kasım’da iş dünyasından sivil toplum temsilcilerine kadar birçok uzmanla bir araya getirecek. Sefer Levent'in G3 Forum ile ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

“Türkiye’de yılda 800 bin genç iş bulmak için pazara çıkıyor. Genç nüfusumuz avantaj gibi görünüyor, ama bu gençlere iş bulamazsak, genç nüfusumuz patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor. Kamu istihdamı, ekonomik modelden dolayı küçülüyor. Özel sektörde ise yerleşik firmalar daha az insanla daha fazla iş yapmaya çalışıyor. 800 bin kişinin 5’te 1’i iş bulamıyor. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 19 civarında. Girişimcilik istihdam yaratmak için bir fırsat. Dünyada yeni istihdam yaratan firmaların çoğu 5 yaşında. Girişimci sayısı artınca, istihdama katkı sağlanıyor. Oluşturduğumuz platformla gençlere, girişim yapmalarını sağlayacak motivasyonu vermeye ve sistemi oluşturmaya çalışıyoruz.”

Bu sözlerin sahibi TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı. Sabancı’nın sözleri hem gençlerin ve işsizliğin durumunu hem de buna alternatif yaratacak girişimciliğin önemini özetliyor.

MOTİVASYON SAĞLAYACAK

Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum’, bu yıl 4. kez Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini, girişimci adaylarını, öğrencileri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı amaçlarının girişimcileri daha fazla geliştirecek ekosistemi ve girişim yapmalarını sağlayacak motivasyonu yaratmak olduğunu söyledi.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi UGM, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle İstanbul Suada’da gerçekleştirilecek, G3 Forum’un bu yılki ana teması ise ‘Yırtıcı Fikirler’. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, GATE Events Başkanı Selçuk Kiper, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, TOBB Girişimcilik Daire Başkanı Cihat Alagöz, UGM YK Başkanı Sezai Hazır ve TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi’den oluşan G3 Forum Danışma Kurulu, 18 Kasım’da gerçekleştirilecek organizasyon öncesi, bilgilendirme toplantısı düzenledi.



Soldan Sağa: Ender Buruk, Sezai Hazır, Cihat Alagöz, Gülden Yılmaz, Ali Sabancı, Gökhan Mendi, Selçuk Kiper

90 MENTOR VAR

Toplantıda konuşan G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, ‘G3 Forum’un bugüne kadar girişimciliğin gelişmesi ve girişimcileriyle büyüyen Türkiye hedefiyle, binlerce girişimci ve adayını kendi konusunun uzmanlarıyla buluşturduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, forumun uzmanlarla girişimcileri buluşturan, alanındaki en büyük etkinlik olacağını belirten Yılmaz, “Katılımcılara, bu yıl 90 kişilik mentor grubuyla geniş bir iletişim ağı oluşturma imkanı sağladık. İnteraktif yuvarlak masalarda 10 kişilik gruplar, 15 dakika arayla konularında uzman mentorlardan bilgi alacak. İstediği soruyu sorabilecek” dedi.

G3 Forum’un bu yılki sloganının ‘Yırtıcı Fikirler’ olduğunu aktaran Yılmaz, “Katılımcılarımıza ‘kaplan gibi cesur musun, kurt gibi cin fikirli misin, şahin gibi ileri görüşlü müsün, baykuş gibi bilge misin?’ diye soracağız. Katılımcılarımız da, yuvarlak masalarda mentorlarımıza hukuktan yatırıma kadar soru sorma imkanı bulacak” diye konuştu. 

Forum hakkında bilgi veren Yılmaz, “Sabah gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarından sonra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde, Türkiye Ekonomisi 2023 vizyonu çerçevesinde girişimciliğin öngörülen rolünü tartışacak. Kapanış bölümünde ise başarılı girişimci Acun Ilıcalı, iş hayatındaki tecrübelerini genç girişimcilerle paylaşacak. Ilıcalı ayrıca, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un sorularını yanıtlayarak, girişimcileri bilgilendirecek” dedi.  

GENÇ GİRİŞİMCİ SAYISI 7 BİNE ULAŞTI 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak yıl içinde 780 etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan TOBB Girişimcilik Daire Başkanı Cihat Alagöz, “G3 Forum, yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin zirvesi” dedi. G3 Forum gibi, destekledikleri diğer etkinliklerle de girişimci sayısının hızla arttığını dile getiren Cihat Alagöz, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulumuzla yıl içinde 81 ilde girişimciliği anlatıyoruz. 5 yıl içinde kadın girişimciler kurulu üye sayımız 550’den 5 bin 500’e, genç girişimci üye sayımız 620’den 6 bin 750’ye ulaştı. Böyle organizasyonlarla girişimcilikle ilgili farkındalığın ve rol model sayısının artması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MELEK YATIRIMCILARA ODAKLANIYORUZ

Türkiye’deki girişimcilik etkinlikleri arasında en dikkat çeken etkinlik olan G3 Forum’a destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi şöyle konuştu:
“Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak kendimizi Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin merkezinde konumlandırıyoruz. TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilere, TEB Özel ile de melek yatırımcılara odaklanıyoruz. Türkiye’de bireysel yatırımcı lisansının uygulamaya alınmasıyla birlikte ‘Melek Yatırımcı’ konseptini müşterilerine sunan ilk bankayız. ‘İyi fikre yatırım iyi fikirdir’ anlayışıyla hayata geçirdiğimiz TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile melek yatırımcılığı Türkiye’de büyütecek, melek yatırımcıların sayısını artıracak çalışmalar yapıyoruz. Varlıklarını geleneksel finansal araçlar dışındaki alanlarda değerlendirmek isteyen TEB Özel müşterilerimize farklı alanlarda yatırım fırsatları sunarken, TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile gelecek vaadeden projelere sermaye bularak girişimcileri ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. TEB Girişim Bankacılığı kapsamında desteklenen projeler de bu platformdan yararlanabiliyor. Bu sayede TEB Özel müşterilerimize ve ülke ekonomisine çift yönlü bir fayda sağlamayı amaçlıyoruz.”

G3 Forum 2014 Mentor Listesi 

Ali Sabancı, Göktekin Dinçerler, Kaan Dericioğlu, Sıla Çelik, Atıl Erken, Burcu Tuzcu Ersin, Umut Nazif Çelik, Mustafa Kaplan, Burhan Özkan, Sinan Bora, Bora Uygun, Çağlar Erol, Fuat Sami, Hasan Aslanoba, Turgut Gürsoy, Cenk Bayrakdar, Burak Büyükdemir, Ali Karabey, Numan Numan, Osman Dinçbaş, Ali Vural Ak, Süleyman Yılmaz, Mehmet Buldurgan, Elbruz Yılmaz, Barış Aksoy, Murat Yeşildere, Erhan Erkut, Olgar Ataseven, Zeynep Selgur, Kerim Türe, Varol Civil, Esra Civelek, Kutlu Kazancı, Burçin Ergunt, Devrim Sönmez, Sadok Kohen, Engür Rutkay, Gürkan Sekmen, Adil Oran, Burcu Haksöz, İhsan Elgin, Oltaç Ünsal, Didem Altop, Aslı Gökdere, Emrah Kaya, Nevzat Aydın, Sedat Kılıç, Haluk Okutur, Gülden Yılmaz, Duygu Eren, Aslı Ekşioğlu, Alphan Manas, Ümit Kiler,Murat Kolbaşı, Ekim Alptekin, Sinan Öncel, Mustafa Sak, Kürşat Tuna, Cem Soysal, Sezai Hazır, Başak Saral, Fatih İşbecer, Ozan Sönmez, Yeşim Seviğ, Suat Özçağdaş, Doğan Taşkent, Kazım Yalçınoğlu, Ayşe İnal , Seyfi Moroğlu, Gökhan Uğur Balcı, Mehtap Alanyalı, Mustafa Mente, Murat Şahin, Şerif Kaynar, Sinan Ergin, İlker Baydar, Ussal Şahbaz ve Fırat Kavlak.

EKOSİSTEMİNİN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ 

Vodafone Türkiye olarak, genç girişimcilerin potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olan ve girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak değerlendirilmesinde önemli rol oynayan G3 Forum’a son 3 yıldır destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuzla uyumlu olarak, ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimine ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dijital geleceği için en kritik konulardan biri olduğuna inandığımız girişimcilik konusunda sektörlerarası ve çokortaklı işbirliği anlayışının büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu kapsamda, G3 Forum’a verdiğimiz desteğe ek olarak, girişimcilik konusunda pek çok önemli çalışma gerçekleştiriyoruz. Kuruluşuna destek verdiğimiz ve Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi hedefleyen Uluslararası Girişimcilik Merkezi aracılığıyla özellikle kadın ve genç girişimcilerimizi üniversiteler, STK’lar, melek yatırımcılar ve tüm Vodafone ekosistemi ile bir araya getiriyoruz.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çalışanlarınızla ilgilenin14 Kasım 2014 00:40

    Silikon vadisinde ofis hayalleri kurup, sadece hobilerinizle ilgilenmeyin . çalışanlarınızın sorunlarına ve feryatlarına çözüm bulun.

  • kıdemli09 Kasım 2014 00:03

    vatandaşın çocuğunu kredi kart performans adına sokak sokak koştur, maun kaplı odalarda topladıklarının çetelesini tut.işte yırtıcı bir fikir.